VERSKÉPVERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAGLOSSZAÉLCC-DULNAPLÓFOTÓHÍRAJÁNLÓ


Kállay Labord és a kaméleonok

Hisz az örökmozgóban, de nem hisz az UFÓkban. Ősei között tartja számon Laborc fejedelmet. Verseket ír és örökbe fogadta a világ legrövidebb életű négylábúit, a madagaszkári kaméleonokat.

Tegnap érdekes vendégem volt. Hallottam már az ungvári Kállay családról, s arról is, hogy dédanyai ágon őseik között tartják számon Laborc fejedelmet, aki állítólag a Nagymorva Birodalom idején uralta Ungvár várát. Éppen ezért keresztelték Laborcnak 1978-ban született fiukat, aki e percben a család utolsó sarja, s aki addig hívogatott telefonon, míg beleegyeztem a személyes találkozásba. Naná, hogy verseket hozott. Ezeknél azonban sokkal érdekesebb az, hogy nemrégiben örökbe fogadta a madagaszkári kaméleonokat.

Ha egyetlen szóval akarnám jellemezni a fiatalembert, leginkább fantasztának nevezném. Ekként viszonyul a történelemhez (nyilván: családi hagyomány), de roppant meglepő világnézeti és tudományos felfogása is. Szentül hisz például az örökmozgó megvalósíthatóságában (készít is erre vonatkozó terveket), az UFÓk létezését pedig csak azért zárja ki, mert az ezekkel kapcsolatos híreket a szabadkőművesek politikai manipulációjának tartja.

A madagaszkári ún. Labord kaméleonokról néhány éve olvasott először, s már akkor felkeltették a figyelmét. Amikor pedig arról értesült, hogy ezek a világ legrövidebb életű szárazföldi gerincesei, egyenesen mániájává váltak. Saját példányokat ugyan még nem sikerült beszereznie, de ez feltett szándéka, sőt, szeretné őket Kárpátalján elszaporítani és meghonosítani.

Addig is, amíg az erre tett erőfeszítései sikerrel járnak, két fontos dolgot cselekedett. Egyfelől levelet írt Andry Rajoelina madagaszkári elnöknek (nekem a fénymásolattal büszkélkedett), amelyben arról nyilatkozott, hogy örökbe fogadja a különleges hüllőket, s ennek értelmében a szigetország kormánya és a világ tudományossága „egyaránt számíthat maximális erkölcsi támogatásomra, már csak Benyovszky Máté Móric Mihály Ferenc Szerafin Ágost gróf emlékére való tekintettel is”. Másfelől az ungvári Anyakönyvi Hivatalhoz állampolgári kérvénnyel fordult, amelyben a Laborc név Labordra változtatását kéri.

Talán mondanom sem kell, hogy versei fölé már egy ideje ezt kanyarítja: Kállay Labord.

Meglehet, hogy a család utolsó sarjának a világképében az Anonymus által is megénekelt szláv fejedelem helyét máris elfoglalta a család új címerállata, a Furcifer labordi?Lapszám: 2011.08

Címkék: napló érdekeskinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK SEO-Google
Tsúszó Sándor
BDK posztumusz

Napi blog


ELŐZŐ SZÁM címlapja

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim  Főbejáratok
  SEO

  aktuális
  Google honlapoptimalizálás: első seo weboldal kereső

  Keresőoptimalizált oldalak:

  Verecke, Ungvár, Kárpátalja
  Magyarok Kárpátalján, Seo
  első hely: laptop szerviz akku
  kaszinó texas? seo online játék
  public relation szöveg, cikk írás
  tartalom marketing weboldal
  laptop kijelző hiba, gpu grafika
  link: laptop kijelző csere ingyen - tablet szerviz Budapest


  free counters
  BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

  Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait lásd: Balla D. Károly - engedélyével jogszerű. -- BDK Online - webmagazin - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projektek témája: Teraszbeépítés - Budapest. Télikert gyártás, építés. Mobilmarketing: tömeges sms-küldés, kampány. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával a találati listán. - Télikertépítés - Terasz - SMS kampány". Tartalommarketing, arvisura, pirézek