VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Kállay Labord és a kaméleonok

Hisz az örökmozgóban, de nem hisz az UFÓkban. Ősei között tartja számon Laborc fejedelmet. Verseket ír és örökbe fogadta a világ legrövidebb életű négylábúit, a madagaszkári kaméleonokat.

Tegnap érdekes vendégem volt. Hallottam már az ungvári Kállay családról, s arról is, hogy dédanyai ágon őseik között tartják számon Laborc fejedelmet, aki állítólag a Nagymorva Birodalom idején uralta Ungvár várát. Éppen ezért keresztelték Laborcnak 1978-ban született fiukat, aki e percben a család utolsó sarja, s aki addig hívogatott telefonon, míg beleegyeztem a személyes találkozásba. Naná, hogy verseket hozott. Ezeknél azonban sokkal érdekesebb az, hogy nemrégiben örökbe fogadta a madagaszkári kaméleonokat.

Ha egyetlen szóval akarnám jellemezni a fiatalembert, leginkább fantasztának nevezném. Ekként viszonyul a történelemhez (nyilván: családi hagyomány), de roppant meglepő világnézeti és tudományos felfogása is. Szentül hisz például az örökmozgó megvalósíthatóságában (készít is erre vonatkozó terveket), az UFÓk létezését pedig csak azért zárja ki, mert az ezekkel kapcsolatos híreket a szabadkőművesek politikai manipulációjának tartja.

A madagaszkári ún. Labord kaméleonokról néhány éve olvasott először, s már akkor felkeltették a figyelmét. Amikor pedig arról értesült, hogy ezek a világ legrövidebb életű szárazföldi gerincesei, egyenesen mániájává váltak. Saját példányokat ugyan még nem sikerült beszereznie, de ez feltett szándéka, sőt, szeretné őket Kárpátalján elszaporítani és meghonosítani.

Addig is, amíg az erre tett erőfeszítései sikerrel járnak, két fontos dolgot cselekedett. Egyfelől levelet írt Andry Rajoelina madagaszkári elnöknek (nekem a fénymásolattal büszkélkedett), amelyben arról nyilatkozott, hogy örökbe fogadja a különleges hüllőket, s ennek értelmében a szigetország kormánya és a világ tudományossága „egyaránt számíthat maximális erkölcsi támogatásomra, már csak Benyovszky Máté Móric Mihály Ferenc Szerafin Ágost gróf emlékére való tekintettel is”. Másfelől az ungvári Anyakönyvi Hivatalhoz állampolgári kérvénnyel fordult, amelyben a Laborc név Labordra változtatását kéri.

Talán mondanom sem kell, hogy versei fölé már egy ideje ezt kanyarítja: Kállay Labord.

Meglehet, hogy a család utolsó sarjának a világképében az Anonymus által is megénekelt szláv fejedelem helyét máris elfoglalta a család új címerállata, a Furcifer labordi?



Lapszám: 2011.08

Címkék: napló érdekes



kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog






AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim



    Főbejáratok


    SEO-szerviz

    aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

    Google első hely

    Helyezés javítás, honlap optimalizálás

    honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

    Google honlap optimalizálás: seo
    pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
    első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

    Állandó oldalak, SEO-posztok









    BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

    Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.