VERSKÉPVERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAGLOSSZAÉLCC-DULNAPLÓFOTÓHÍRAJÁNLÓ


Volt egyszer egy Alkarpatraz

Így november 7-e táján minden évben eszembe jut az a nagyszerű és úttörő jellegű összművészeti akció, amelyet az Alkarpatraz irodalmi csoport hajtott végre 2004-ben a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója alkalmából – nem kevés humorral, gúnnyal, alkotói ötlettel és nagyra törő művészi ambícióval.

A bevezető esemény a NOSZF-hoz októberi és forradalmi jellege révén köthető, Kárpátalján egyedülállónak számító performance volt. Az ELMEPERKA (elmék perkálása?), amelyet talán joggal tart nyilván a művészettörténet ezen a néven: ELső MEgyar PERformansz KArpátalján, ha nem is rengette meg sem a nevickei vár falait, és kis irodalmunk rezervátum-jellegét sem volt képes szétrobbantani, mégis megtette a maga hatását. Az eseményt leíró dokumentum révén az akció a kárpátaljai magyar avantgárd megkerülhetetlen ténye.

A performanszot követte az Álkárpátráz folyóirat Leninekkel és forradalmakkal teljes tematikus száma, amelyet ez a hívószó csalogatott életre: NOSZFeratu. Inspirációt ehhez a Vass Tibor álmodta Spanyolnátha c. virtuális hálóterem adott.

Az anyag internetre helyezésében és webes megjelenítésében Markovits Teodóra főszerkesztő felkérésére volt szerencsén személyesen közreműködni – a honlap mára meglehetősen avíttas formájában innen indulva böngészhető: Álkárpátráz. Az ehelyt 3 számot megélt periodika később blog-formátumot öltött, negyedik száma után lényegében megszűnt, bár olykor még egy-egy frissítés életben tartja. Úgy tudom, Markovits Teodóra itt fogja publikálni készülő tanulmányát, amelynek egyes részleteit már megismerhettem. Az esszé címe: Miért nem szeretjük BDK-t.Lapszám: 2012.11
kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: ivóvízkezelés
Elhunyt Balla D. Károly
BDK posztumusz

Napi blog


AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim  Főbejáratok  SEO-szerviz

  aktuális keresőoptimalizált oldalak:

  Google első hely

  Helyezés javítás, honlap optimalizálás

  Google honlapoptimalizálás: első seo weboldal kereső
  pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal

  Internet - Laptop - Számítástechnika

  első hely: google honlap optimalizálás

  Állandó oldalak, SEO-posztok  free counters
  BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

  Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait lásd: Balla D. Károly - engedélyével jogszerű. -- BDK Online - webmagazin - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Ivóvízkezelés és fertőtlenítés - Klór-dioxid. Tartalommarketing, arvisura, pirézek