VERSKÉPVERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAGLOSSZAÉLCC-DULNAPLÓFOTÓHÍRAJÁNLÓ


Csönge díjnyertes boroscímkéje

Az első fordulóban készített pályamunkájával Csönge az el első tíz között végzett. Az a tervezet se volt semmi, nemcsak hogy sikert ért el vele, hanem mint innovatív produktum is figyelemre méltó: kaparós boros címkét tudtommal más még nem talált ki... Ezzel jutott a második fordulóba. Azt pedig megnyerte. Ezúttal sem kímélte meg a fogyasztókat az interaktivitástól: kitépős, perforált címkét tervezett. Fő a kreativitás!


Az előzmény tehát a "kaparós" boroscímke volt:

Egy alkotói pályázat keretében a kiírásnak megfelelően Figula Mihány olaszrizling dűlűválogatásának kellett címkét tervezni. Csönge az itt látható pályaművével az első 10 közé került (és ezzel lehetőséget kapott arra, hogy egy pincészettel együttműködve készítsen újabb címketerveket.)
Az itt látható projektjéről a következőket írja grafikai munkáit bemutató oldalán: .

.. . a tervezéskor abból indultam ki, hogy a sóskúti dűlő olaszrizlingje jellegzetes talajon terem. a terület közvetlenül a mészkőbánya alatt fekszik, így itt a vékony termőréteg alatt jó vízzáró képességű mészköves réteg található, mely aszályos években is kiválóan tartja a talaj nedvességtartal

Ezzel tehát tizedmagával elnyerte a lehetőséget, hogy egy neki kisorsolt borászatot meglátogatva, a helyi jellegzetességeket tanulmányozva és a borászokkal megismerkedve egyedi címkét tervezzen a pincészet valamelyik bor-favoritja számára. A majdani vásárlók interakciós szándékának a megcélzásában nem adhatta alább korábbi ötleténél: ha az kaparós volt, ez legyen perforált, csíkokban letéphető. Viccelődtem is vele: a következő projektje tépőzáras címke lesz, aztán meg csapóajtós.

A tervezet megvalósult, a címke legyártását a nyomdászok külön kihívásnak tekintették és többször egyeztettek Csöngével, mint ahogy az egerszalóki pincészet vezetői is. Végül elkészült a nagy mű.

és elnyerte vele az első díjat!

Csönge leírása a projekthez:

Egerszalók Öreg-hegye riolit-tufából épül fel. Ez a vulkanikus kőzet könnyedén vájható, jól faragható. A hegy jellegzetességét a környék lakói sokrétűen használják, sőt a település több nevezetességét is meghatározza. A Kaptárkő, mely annak idején vélhetően csőszkunyhóként szolgált, valamint a község határában látogatható barlanglakások is tufába vájt rések. Hasonlóképpen a Dávid Borház pincéje is: három hosszú folyosója mélyen az Öreg-hegy belsejébe nyúlik, így használva ki annak természeti adottságait. A DQ címkéjének tervezésekor szerettem volna ezt az Egerszalókot és a Dávid Borházat egyaránt meghatározó jelenséget, az Öreg-hegy kivájását megjeleníteni. Így született a perforáció ötlete.

A címkén megjelenő három csík a pince három különböző hosszúságú folyosóját jelképezi, a sávok elrendezése pedig visszautal a pince alaprajzára. A csíkok kiszakítása a folyosók kivájását szimbolizálja. A perforáció szakadásai a pince csákánnyal kivájt, barázdált falához hasonló organikus felületet hoznak létre a tufára utaló érdes, szemcsés papírban. A perforált csíkok eltávolítását követően – mintha feltárulna előttünk a pince –, olyan információkat tudhatunk meg, melyeket oda látogatva mesélhetne nekünk a borász a borról, a pincéről, illetve saját magáról.

csonge-bor_2

A teljes projekt prezentációja itt:

Balla Csönge: Boroscímke – DQ, Dávid borházLapszám: 2014.06
kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK SEO-Google
Tsúszó Sándor
BDK posztumusz

Napi blog


ELŐZŐ SZÁM címlapja

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim  Főbejáratok
  SEO

  aktuális
  Google honlapoptimalizálás: első seo weboldal kereső

  Keresőoptimalizált oldalak:

  Verecke, Ungvár, Kárpátalja
  Magyarok Kárpátalján, Seo
  első hely: laptop szerviz akku
  kaszinó texas? seo online játék
  public relation szöveg, cikk írás
  tartalom marketing weboldal
  laptop kijelző hiba, gpu grafika
  link: laptop kijelző csere ingyen - tablet szerviz Budapest


  free counters
  BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

  Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait lásd: Balla D. Károly - engedélyével jogszerű. -- BDK Online - webmagazin - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projektek témája: Teraszbeépítés - Budapest. Télikert gyártás, építés. Mobilmarketing: tömeges sms-küldés, kampány. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával a találati listán. - Télikertépítés - Terasz - SMS kampány". Tartalommarketing, arvisura, pirézek