VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Orbán és az etnikai homogenitás

A miniszterelnök 2017. február 28-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján tartott beszédében így fogalmazta meg fasisztoid nézeteit: "Nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őriznünk. ...most már lehet ilyeneket mondani, ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ha már lehet olyanokat mondani, mert az élet igazolta, hogy túl nagy keveredés bajjal jár. Úgyhogy, természetesen mi magyarok etnikailag homogének vagyunk, abban az értelemben, hogy egy EU… bocsánat, heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk, ...

... ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden, a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség, tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belülről vagyunk. Ennek a megőrzése kulcskérdés."

Miért veszélyes egy ilyen kijelentés?


Nemcsak azért, mert nacionalista, rasszista, idegenellenes, fasisztoid. Hanem azért is, mert magyarellenes.

Hogy mást ne említsek: Ukrajnában éppen ennek az Orbán Viktor által oly fontosnak tartott etnikai homogenitásnak a jegyében a kárpátaljai magyar oktatás megfojtására készülnek. A KMKSZ, a Fidesz helyi fiókszervezete éppen aláírásokat gyűjt ez ellen. Nagyon helyesen, de a Főnök elveivel szöges ellentétben. Egyébként pedig Magyarország miniszterelnökének a szavai most erős ütőkártyát jelenthetnek a nacionalista érzelmű ukrán torvényhozók kezében. Pont azt akarják, amit Orbán: hogy Ukrajna etnikailag homogén legyen, aki még nem ukrán, el kell ukránosítani, mint ahogy elmagyarosodtak az Orbán említette bunyevácok és svábok. A cél tehát az, hogy a kárpátaljai magyarság adja fel nyelvét, kultúráját és nemzeti identitását, olvadjon be az etnikailag homogénnek álmodott Ukrajnába.

Jellemző, hogy a beszéd elhangzása után két nappal újságírói kérdésre reagálva a kancelláriaminiszter és a kormányszóvivő is tagadta, hogy Orbán Viktor etnikai homogenitásról beszélt volna. Lázár János és Kovács Zoltán is azt hangoztatta, hogy a kormányfő ki sem ejtette az etnikai homogenitás szóösszetételt. Eközben a miniszterelnök beszédének Kormany.hu portálon március elsején megjelent leiratára hivatkoztak. Ám ezt a szöveget előzőleg kozmetikázták, az etnikai homogenitást kulturális homogenitásra írták át.

Másnap délutánra azonban módosították a kormányfői beszéd leiratát: visszaírták az etnikai homogenitás kifejezést. Ezzel párhuzamosan a Havasi Bertalan vezette Miniszterelnöki Sajtóiroda elnézést kért az általuk elírásnak nevezett hibáért, de arra nem adott magyarázatot, hogy az azonos nemzetiséget kifejező szóösszetételt hogyan és ki cserélte ki kulturális homogenitás kifejezésre.

Néhány további adalék a Vipera Nyúzban, egyen a kifejezés egy lehetséges definíciója:

Mit jelent az etnikai homogenitás?




Lapszám: 2017.07

Címkék: politika kisebbség



kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog






AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim



    Főbejáratok


    SEO-szerviz

    aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

    Google első hely

    Helyezés javítás, honlap optimalizálás

    honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

    Google honlap optimalizálás: seo
    pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
    első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

    Állandó oldalak, SEO-posztok









    BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

    Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.