BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
DIGITÁLÉ tud/tech

Google: laptop szerviz honlapok

Elég merész vállalkozás egy laptop-szerviz sokfunkciós honlapjának az optimalizálása. Különösen, ha nem egy céges és/vagy szolgáltatói weboldalról van szó, hanem egy olyan komplex jellegű internetes megjelenésről, amely egyrészt reprezentálja a számítástechnikai vállalkozást, másrészt bemutatja a szervizszolgáltatásokat, harmadrészt pedig laptop alkatrészek webáruházaként működik. Egy ilyen weblapot a Google keresőtalálatai közt első helyre pozicionálni a legkeresettebb kulcsszavakkal: laptop akkumulátor töltő, notebook szerviz, laptop billentyűzet, tablet kijelző, laptop javítás, budapest szerviz - hát igen...

El lehet képzelni, hány számítógépes cég honlapja verseng a TOP 10 organikus helyezés megszerzéséért. Ám az elszánt SEO-szakember nem ismer lehetetlent: nekilát a komplex oldal ugyancsak komlex optimalizálásához.

Ebbe beletartozik a tartalom keresőszempontok szerinti optimalizációja és a linkprofil építés csakúgy, mint a közösségi marketing. Mindezt azonban nem elegendő "csak úgy" végezni: az eredményes munkához jelentős mennyiségű, a laptopos témában releváns tartalmat kell létrehozni. Így külön tematikus statikus oldalak készülnek, további indul néhány szakmai blog. Ezek gazdag tartalmából olvasható alább pár ízelítő.

Laptop hardver eszközök - számítógép-típusok

A laptopok (táskaszámítógépek) vagy notebookok (noteszgépek) legfőbb állandó összetevői nagyrészt megegyeznek minden egyéb típusú számítógép alkatrészeivel, így a laptop hardver eszközök más számítógépeknek is alapelemei. De vajon tudjuk, hogy melyek azok a főbb komputer-típusok? Erről ad eligazítást a weblaptop.net blogportál, amely elsőként az asztali számítógépek jellegzetességeit mutatja be, megemlítve, hogy a stacionárius személyi PC-k kialakítása azt szolgálja, hogy íróasztal elé ülve lehessen használni ezt a computer típust, amelynek mérete és általában a teljesítménye is nagyobb, mint a más típusú perszonális számítógépeké. Az asztali personal computer jellemzője továbbá, hogy egységei nincsenek kompakt egységbe szerelve, külön van az alkatrészek többségének szállást  ház, a képernyő, a klaviatúra és az egér, esetleg a külső hangszórók és a vezeték nélküli kommunikációhoz ma már elengedhetetlen webkamera.

Forrás:

Hardver eszközök - laptop alkatrészekLaptop kijelző típusok - notebook vásárlás

A laptopok mindenféle formában és méretben előfordulnak, valamint számtalan különböző hardver-konfigurációban, tehát a legmegfelelőbbet kiválasztani személyes vagy üzleti célra egy kis fejtörést okozhat. Miután felmértük a merevlemez méretét és a vezeték nélküli hálózat kártya sebességét, érdemes a laptop kijelző típusok közti különbségekre összpontosítani, az igényekhez mérten. A nagyobb képernyő hasznos lehet egy grafikus szerkesztő szoftver- és videó munkához, míg a kisebb kijelzők könnyebben hordozhatóak, kényelmesen elférnek kisebb táskákban, ez pedig előnyt jelent utazáskor.

Mit kell tudni a notebook akkumulátorról?

Például, hogy mekkora a laptop akku feszültsége. A legtöbb modern notebookban lítium-ion akkumulátor van gyárilag, amelynek feszültsége 3 és 4.2 Volt között változik, a töltöttségi állapottól függően. Az akkumulátoron hatóságilag a teljesen feltöltött és a lemerült akkumulátor cella feszültségének átlagát tüntetik fel, ez általában 3.6-3.7 V közötti értéket mutat. Egyetlen akkumulátor cella feszültsége tehát 3.6 Volt, a teljes telep feszültsége pedig a sorosan összekötött akkumulátorcellák feszültségének összege adja. De a Soros kapcsolással nem árt óvatosnak lenni. A laptopakkut legtöbbször két-, három-, négy- vagy öt akkumulátorcella alkotja.

Forrás:

Laptop kijelző típusok - notebook akkumulátor szerviz
Lapszám: 2017.07

Címkék: tudomány technika laptop alkatrészek