BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
KULT irodalom

100 ezer költő a változásért

Ez az oldal a 100 költő a változásért c. rendezvényen való távrészvételem kronológiáját tartalmazza



Kronológia

2011. aug. 8.

Meghívást kaptam a 100 ezer költő a változásért rendezvényre. Jeleztem, hogy személyesen nem tudok jelen lenni, de szeretnék élni a lehetőséggel, hogy a távollevők is csatlakozhatnak a rendezvényhez. Felajánlottam, hogy az adott napon blogomban közlöm egy versemet, és szívesen csatlakoztatom a Balládiumot is.

2011. aug. 9.

Ajánlatomat bizonyára elfogadták, mert fotót kértek tőlem, továbbá oldalaim linkjét és kiséletrajzomat. Ezeket elküldtem.

A magyar rendezvény facebookos oldalán megjelent az információ, miszerint a távolból leszek jelen a rendezvényen.


2011. aug. 11-12.

Bár erre senki sem kért, elkészítettem a 100 ezer költő a változásért c. blogot.

És készítettem egy logó-tervet is:



11. szeptember 24-én a világ minden pontján, 70 ország 350 városában, több mint 400 helyszínen tartanak költészeti felolvasást. A „100 Thousand Poets for Change” a világ eddigi legnagyobb költészeti eseménye. Költők, írók, zenészek és más művészeti ágak képviselői lépnek fel ezen a napon – költészeti művekkel a változásért. Magyarországon a budapesti Műcsarnok az esemény helyszíne és szervezője, ahol 15 órától hajnali 1-ig a költészeté a terep.
Projektgazdák és főszervezők: Bárdos Deák Ágnes, Gyukics Gábor és Nagy Gabriella

Ossz meg egy verset a világgal! A hivatalos angol nyelvű honlap: 

2011. aug. 15.

Tovább csinosítgattam a blogot, és mivel nincsenek új fejlemények, azt határoztam el, hogy felteszem néhány versemet.

Beregisztráltam a az URLguru rendszerébe: 100 ezer költő a változásért, valamint a Google Analyticsbe. A Kereső máris nagyon szereti, első találatként hozza a rendezvény nevére.

2011. aug. 16.

Amíg újabb hírek érkeznek, a blogon - mintegy ráhangolódásul - egy-egy versemet teszem közzé esténként.


2011. szept. 15.


Eltelt egy hónap... Néhány vers és hivatalos infó közzététele után kicsit lelassítottam és át is kereszteltem a blogot. Erre a szervezők kértek meg, lévén ők is indítanak ilyen címmel oldalt. Így hát az enyémnek Egy a százezerből lett a neve.

2011. szept. 16.

Megépült és tartalommal is feltöltődött a rendezvény oldala, én pedig úgy gondoltam, saját blogom frissítéseit felfüggesztem a rendezvény kezdetéig. Ezt egy külön posztban jelentettem be, imigyen:

A rendezvény honlapja



Megépült a rendezvény hivatalos oldala (katt a képre), így a jelen blog időlegesen felfüggeszti működését, azaz a rendezvényig nem frissül. Legközelebb a rendezvény napján jelentkezem egy verspublikációval, aztán majd meglátjuk. Köszönöm az eddigi figyelmet. Napi frisseim: BDK BLOG.



Közben levélváltások a szervezés oroszlánrészét végző Nagy Gabival. A blogok ügyében, úgy tűnik, nyugvópontra jutottunk. Nyitott kérdés maradt viszont, hogy az én "internetes jelenlétem" hogyan tud megvalósulni a rendezvényen. Én eleve nem gondoltam többre, mint hogy adott időben adott webfelületeken megjelentetem a versemet (épp ezt akartam megfelelően előkészíteni külön blog indításával) - most viszont hanganyagról, netán webkamerás közvetítésről levelezünk. 

2011. szept. 24. 

Folyik a rendezvény, ha igaz, este fél 9 körül kerül sorra a versem: hangfájlt küldtem. Egyidejűleg néhány blogomon is megjelenik.

frissítés este: Pár perccel fél kilenc előtt elhangzott a versem. Szövege és a hangfájl itt található: Orfeusz ha alászállna



honlap optimalizálás



Lapszám: 2011.08

Címkék: irodalom internet hír blog