BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
AKCIÓ irodalom

Tejmozi: online könyvbemutató

A Magvető Kiadó 2011. október 12-én a világháló nyilvánossága előtt rendezi meg Balla D. Károly Tejmozi című, most kiadott regényének rendhagyó online bemutatóját, amely egyben sajtókonferencia is. Megszólalnak a szakma jeles képviselői, olvashatók és hallhatók lesznek részletek a könyvből, mód nyílik kérdések feltevésére és megválaszolására - a kiadó képviselői és a szerző két órán át állnak az újságírók és az érdeklődők rendelkezésére. A Magvető most tart először internetes könyvpremiert; helyszínül a kiadó Facebook-oldalát választották.

A Tejmozi Balla D. Károly harmadik regénye. Főhőse egy irodalmi ambíciókat dédelgető nyelvész, aki, miközben regényével vívódik, felidézi az apjával való összetett és ellentmondásos kapcsolatának különböző epizódjait, gyerek- és kamasz korának egyes (számára meghatározó) eseményeit. Eközben feltárulnak az anyjához és húgához kapcsolódó történések csakúgy, mint saját felnőtt-életének és szakmai munkájának a problémái. Emlékezésére a tanári vendégszobájának tengerre néző ablaka előtt kerül sor – a regény hőse egy északi országban nyer tanári állást, és itt írja apjáról szóló regényét is, miután gyakorlatilag elmenekül otthoni életéből, ahol is nem tudta megoldani a nyelv matematikai modellezésének a feladatát. Visszarévedései és monológjai voltaképp nem egyebek, mint a családját elhagyó apja erős személyiségével és saját, némileg meghasonlott énjével való gyötrelmes tusakodások.


Akik a könyvről kisfilmen beszélnek:

Csobánka Zsuzsa, Grecsó Krisztián, Kukorelly Endre, Parti Nagy Lajos, Zalán Tibor, Závada Pál


 


Akik szintén megosztják véleményüket:

Benedek Szabolcs (Népszabadság), Dömötör Ágnes (origo.hu), Jánossy Lajos (litera.hu), Juhász Katalin (Új Szó, Pozsony) Károlyi Csaba (Élet és Irodalom), Király Levente (Magvető Kiadó), Laik Eszter (Nők Lapja), Pál Dániel Levente (Prae.hu), Sántha József (revizor.hu), Szabó Róbert Csaba (Látó, Marosvásárhely)

Az eseményre 2011. szeptember 12-én 15 órai kezdettel kerül sor az interneten, a Magvető Kiadó Facebook-oldalán:

http://www.facebook.com/magveto

További részletek: Online könyvbemutató

Bővebben a könyvről:

KRITIKÁK     ELŐZETES     RÉSZLETEK     ELŐTÖRTÉNET     BORÍTÓ    
A SZERZŐ     A KIADÓ     VIRTUÁLIS DEDIKÁLÁS     INTERJÚ    



Lapszám: 2011.10

Címkék: tejmozi rgény köny hír akció