BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
AKCIÓ

VIRTUÁLIS ÉLŐLÁNC JÓZSEF ATTILA SZOBRA KÖRÜL

A tiltakozás szövege alább olvasható. Előtte még: József Attila, a magyar költőzseni 1937-es haláláról szóló, most megjelent könyvében egy rendőrtiszt meglepő dolgokat állít. De előbb tételesen végigveszi a költő gyermekkorától kezdve az esetlegesen traumatizáló eseményeket. Gyermekkor, kamaszkor, felnőttkor, míg végül el nem érkezünk az utolsó naphoz. Az olvasó már-már úgy érzi, hogy itt aztán a „józsefattilaságban” Ádámtól-Évától indulunk. Ráadásul nem is egy irodalomtörténész, hanem egy rendőr idegenvezetésével araszolunk, és az egésznek a kriminalisztikához az égvilágon semmi köze, ám a könyv vége felé lassan összeáll a kép, hogy miért is kellett mindezekről beszélni. A szerző lényegében szembemegy mindazzal, amit az irodalomtörténet kanonizált JA tragikus halálát illetően. Rendőrünk azonban a költő pszichiátriai állapota és búcsúlevelei ellenére úgy véli, nem történt öngyilkosság. József Attila nem lett öngyilkos. Baleset érte. Állítja a főrendőr. Tiszta szívvel. Nem tudni, vajon a feje is tiszta volt-e, amikor ezeket leírta. | De előbb nézzük a tiltakozást




Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen

Virtuális élőlánc - internetes akció


Magyar országgyűlési képviselők a budapesti Kossuth tér teljes átalakítására vonatkozó határozati javaslatot nyújtottak be. Elképzelésük törvényerőre emelkedése esetén vissza kellene állítani "a tér képzőművészeti arculatának 1944 előtti állapotát" - ez többek között az ott található közismert és közkedvelt budapesti József Attila-szobor eltávolítását is jelentené.
A magam módján ezúton internetes akció keretében indítom el tiltakozásomat az ellen, hogy a több mint 30 esztendeje „a rakodópart alsó kövén” békésen üldögélő kedves költőmet valamely idióta politikai felforgatótevékenység keretében méltó helyéről elmozdítsák.


December 3-áig teljes intenzitással folytatandó tiltakozó akciómnak azzal kívánok nyomatékot szerezni, hogy a Google keresőben publikációimmal elfoglalom a bizonyos keresőkérdésekre adódó találati listákat. Tervem: elérni azt, hogy javarészt e tiltakozás szövegei jelenjenek meg a következő keresőkifejezésekre:
Akciómhoz bárki csatlakozhat, tiltakozásom szövegét és emblémáját szabadon terjesztheti, népszerűsítheti, megoszthatja vagy újraközölheti - roppant fontos, hogy mindez az oldalamra mutató link megadásával történjék (ha mód van szöveges link elhelyezésére, az a fentebb megadott keresőkifejezések valamelyike legyen!). Örömmel fogadok továbbá minden híradást, említést, akár csak egy puszta linket is. 

Oldalaimon időről időre beszámolok Google-eredményeimről, vagyis arról, élőláncom szemei megjelentek-e a találati oldalakon.


No vissza a főrendőr főkönyvére

Az alábbiakban Stanczik Edina 2011-es kritikáját ismertetem kivonatolva a Papiruszportál.Hu közlése alapján.

Dr. Garamvölgyi László: Hogyan halt meg József Attila?


Szó se róla, lell egy kis perverzió ahhoz, hogy József Attila halálát ennyi év után elővegyük, s nem is akárhogyan, hanem kriminológiai, kriminalisztikai szempontból. Sok-sok év távlatából, élő szemtanúk nélkül, csupán a ránk maradt, részben hiányos, részben kétes hitelességű dokumentumok alapján rekonstruálni egy nap eseménysorozatát igen nagy kihívás. Főleg, ha azt szeretnénk bizonyítani, hogy baleset történt, nem pedig öngyilkosság.

Dr. Garamvölgyi László neve ismerős lehet nekünk a televízióból; ő volt az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője sokáig, aztán – 19 évi kommunikációs munka után – kinevezését indokolás nélkül visszavonták. Ettől függetlenül nem hinném, hogy kétségbe esett, egyrészt, mert „parkolópályás” állást azért kapott, másrészt, rendőrségi-sajtós tevékenységéhez kapcsolódóan igen sokrétű tevékenységet folytat; blogot vezet, forgatókönyvet ír és kutat, sokat publikál.

BDK: Olykor nyilatkozik is. Nyelve nehezen forog ilyenkor, csak találgatni lehet, artikulációs képességét a doktori cím, a szolgálati feszültség vagy valami más pusztította-e le ennyire. No de vissza a kritikához, amelynek szerzője megjegyzi, hogy az irományra igencsak ráfért volna a lektorálás, mivel hemzsegnek benne a stiláris, nyelvhelyességi és központozási hibák, annak ellenére, hogy többször is kiadták, ráadásul „javítva”! Hiába, az élő szó más, mint az írás…

Az utolsó nap eseményeinek rekonstruálásában elsősorban a ránk maradt dokumentumok; táviratok, jelentések, jegyzőkönyvek, halottvizsgálati bizonyítvány és a testvérek visszaemlékezései adtak támpontot. Igaz, csak bizonytalan támpontot, ugyanis számos helyen találunk az események leírásában ellentmondást. Ám épp ez indította el ennek a könyvnek a születését. Akkor hogy is történt valójában? A testvérek emlékeznek rosszul, vagy a dokumentáció nem pontos? Merthogy a korabeli lapok hitelességére nem lehet sokat adni, az bizonyos. Futótűz módjára vették át egymástól az elferdített, hiányos, bulvárosított híreket.

A farbával a főrendőr csak a könyv végén áll elő; 1995-ben a balatonszárszói helyi televízió interjút rögzített az utolsó élő szemtanúval, Budavári Jánossal, aki úgy nyilatkozik, hogy József Attila átbújt a leeresztett sorompó alatt, és a két tehervagon között akart átmenni, amikor a mozgásban lévő szerelvény halálra gázolta.

Garamvölgyi a baleset változatát egyébként többek között azzal is magyarázza, hogy az öngyilkosság nem tipikus módon történt volna, ugyanis az életuntak a nyílt vasúti pályán a vonat elé vetik magukat, nem pedig a még álló kocsik közé másznak. Ezenkívül a költő életében akkor éppen pozitív események sora következett, így oka sem lett volna az öngyilkosságra, hiszen terveket szőtt, bizakodó volt és tevékeny, kiegyensúlyozott. Búcsúlevelet sem hagyott…
Ám a legtöbbet a halottkém jelentése bizonyít, ami ott áll a papíron feketén-fehéren; részletesen taglalja, hogy a halotton hol, milyen sérülések találhatók. Ez alapján, valamint a korabeli tehervagonok szerkezetét vizsgálva pontosan leírható az eset forgatókönyve. És lassan az ellentmondások miértjei is kirajzolódnak…

A szerző fülszövege könyvéhez: „»Tiszta szívvel« állíthatom, hogy József Attila nem követett el öngyilkosságot, hanem baleset áldozata lett! Ennek alátámasztására nemcsak az irodalomtörténet minden kritériumának megfelelő bizonyítékokat sorakoztatok fel, hanem perrendszerűen is igazolom állításaimat. Tárgyi érveim eddig is voltak, most azonban végre előkerült és a kötetben megszólal az egykori szemtanú…”
 
_______________________________
A Google-performance eseményoldala a Facebookon:
Az esemény topikja az Index-fórumon:


virtuális szerver bérlés - vps budapest
 

A fenti és az alább következő linkekből is érzékelhető: a JA-projektet 2015-ben VPS-tervezetté alakítottam át és a virtualizált szervergépek bérletét szolgáltatásként kínáló weboldal optimalizálására használtam fel.

Virtuális élőlánc - virtuális szerviz

Budapest marketing honlapok

Keresőmarketing eljárásokkal javítható a weboldalak Google-helyezése. SEO: 

A webtárhely szolgáltatóként is működő BIX (Budapest Internet Exchange) alapvető célja, hogy a különböző internetszolgáltatók közötti magyarországi és regionális internet forgalom ne terhelje a szolgáltatók nemzetközi irányú kapcsolatait, továbbá platformot biztosítson a szolgáltatói hálózatok IP alapú összekapcsolásához.

VPS szerver szolgáltatás, szerverbérlés

A VPS nem tényleges gépnek, hanem speciális szolgáltatásnak az elnevezése.   Grandiózus teljesítményű alapszerver erőforrását elkülönített egységekre osztják fel, és ezek önálló szervergépek működését imitálják. Ezzel számos Virtual Private Server keletkezik, s ezek tulajdonosai rendszergazda szintű - root operator - hozzáféréssel kezelhetik hardvereszközüket, holott konkrét fizikai szerver nem áll rendelkezésükre.



Lapszám: 2011.10

Címkék: web közélet, politika akció