BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
NAPLÓ web

Kárpáti Vipera + Kárpáty Nyúz

A korábbi szolgáltató elégtelen működése miatt új helyre költöztettem és kibővítem a Kárpáti Vipera nevű kekeckedő blogomat, és ha már hozzányúltam a rendszerhez, elhatároztam, hogy integrálom belé régi, sokáig álnéven (Kárpáty Zoltán) írt alternatív baszkurációs blogomat. A Karpaty News akkor hívta fel magára széles körben a figyelmet, amikor kisebb fajta botrányt keltett azzal, hogy leleplezte a KMKSZ és a beregszászi Főiskola fantom-honlapját.

Akkor sokáig „közbotrány” tárgyát képezte. Később kicsit elszürkült, majd háromszor is újraindítottam. Aztán 5 évig nem nyúltam hozzá, majd töröltem a netről. Most meg, hogy a Viperát költöztetni kezdtem, eszembe jutott és megkívántam a régi posztokat…

Vipera: Sajnos a régi, ingyenes szolgáltatónál egyre több gond adódott, az utóbbi időben már új bejegyzéseket sem tudtam közzétenni, célszerűnek látszott hát saját tárhelyem alatt üzemelő blogban folytatni a sziszegést. Persze az importálási opció sem működött rendesen, így a sok régi cikkbe most újra be kell tűzdelnem a képeket. De a nagyjával már megvagyok, és új posztot is már ide írtam.

Nyúz: Tavaly ősszel elevenítettem fel régi, sokáig álnéven vezetett alternatív hírblogom történetét (itt: Kárpáty Nyúz), amely a gonzó újságírás kárpátaljai megteremtésének halovány kísérlete volt, s amelynek anyagai a neten már nem érhetők el. Illetve kis trükkel, és kicsit hiányos, torzított formában mégis. Most elkezdtem a szövegek kibányászását és újraközlését – éppen az  új viperás blogban, amelyet talán Vipera Nyúzra keresztelek.

Ide gyűjtöm össze azokat a posztokat is, amelyeket különböző blogjaimban tettem közzé a Nyúz megszűnése óta - de témájában kapcsolódhat a régi cikizős-baszkurációs blog stílusához és tematikájához. Olvassátok hát:  Karpaty News


Lapszám: 2013.05

Címkék: web, kárpátalja napló blogolás blog