VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Mit kell tudni Kárpátaljáról

Itt felsorolni nem szándékozom, hogy mennyi minden kell vagy illik, és hogy még több mindent lehet, ha igénye van rá az embernek: a források adottak… De vajon akinek csak néhány fontos alapinformációra van szüksége, arra viszont azonnal, az hogyan szerezze be? Nyilván nem rohan hanyatt-homlok a könyvtárba, és valószínű, hogy – ha birtokában van – a több kilós nagylexikont sem kapja le a polcról, hogy valószínűleg elavult adatokra leljen hosszabb keresgélés után. Nem. Ha van rá módja, akkor egyszerűen kiguglizza, amire szüksége van.

Ha az internetes keresőbe begépeli: Kárpátalja – a találati lista tetején, mint annyi más keresés esetében is, a Wikipédiát találja – bőséges és részletes, témák szerint csoportosított leírással. De ez a bőség meg is zavarhatja. Neki csak a 2-3 legfontosabb adatra van szüksége, görgetheti a weboldal fel s alá, ami meg is találja őket. Nem lehetne ezt valahogy egyszerűbben-gyorsabban megoldani? Esetleg úgy, hogy semmilyen terjedelmes honlapot ne is kelljen megnyitni, hanem a keresett infó már a Google találati oldalon látható legyen? Nos, a Google 2013 őszén életbe léptetett új szempontrendszere éppen ilyen megoldásokat támogat.  Ha a puszta kulcsszó begépelése helyett ezt gépeljük a keresőbe: Mit kell tudni Kárpátaljáról?, akkor legelső találatként ezt kapjuk:

mit-kell-tudni-karpataljarol

Ez az első Google-találat a Mit kell tudni Kárpátaljáról? kérdésre

Látható: a legfontosabb három adat ott van az elsőként megtalált weboldal leírásában: lakosság, terület, székhely. De van ott egy belső link is: Mit érdemes tudni Kárpátaljáról. Kitalálható, hogy erre kattintva bővebb információk is találhatók.

A Google támogatja az ilyen megoldásokat. Míg korábban a kategorizáló-címkéző keresést preferálta, most a hangsúlyt áttette a természetes beszédhez igazodó kérdésekre és azokat az oldalakat hozza fel a találati lista élére, amelyek ennek az új elvárásnak megfelelnek: lehetőleg már a két soros leírásban tartalmazzák a feltett kérdésre adott pontos választ.

Új keresési filozófiához új optimalizálás társul: olyan honlapokat kell készíteni és olyan webkörnyezetet kell számukra építeni, hogy az új kihívásnak eleget téve weboldalunk jó Google-helyezést szerezzen. Új honlapommal – www.kárpátalja.net – ez sikerülni látszik. Ami nem csupán abban mutatkozik meg, hogy erre az egy kérdésre jól felel a weblap, hanem abban is, hogy hasonlóan sikeres más kérdésekkel is (lásd alább), ezen felül a jó szereplések okán a kulcsszavas listán is előrefurakodott: a Kárpátalja alapszóra is benne van a top 10-ben. …Hát valahogy így működikk újabban a SEO (keresőoptimalizálás). Néhány egyéb olyan keresőkérdés, amellyel honlapom élpozíciót szerzett:

  • mekkora a magyar lakosság száma kárpátalján?
  • mennyi a hivatalos idő Kárpátalján?
  • hány óra van most Ukrajnában?
  • hány kilométerre van Budapesttől Ungvár?
  • milyen magas a Hoverla?
  • hány méter a tengerszint fölött a Vereckei-hágó?

Tessék kipróbálni!



Lapszám: 2013.12




kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog






AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim



    Főbejáratok


    SEO-szerviz

    aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

    Google első hely

    Helyezés javítás, honlap optimalizálás

    honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

    Google honlap optimalizálás: seo
    pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
    első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

    Állandó oldalak, SEO-posztok









    BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

    Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.