VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Vers a falon

Falra írt versek... Vajon többet érnek, mint a falra hányt borsó? - Új akcióm keretében olyan képeket közlök a bdk.blog.hu bázisblogomban, amelyeken verseim (főleg haikuk) vagy versrészleteim FALRA ÍRVA olvashatók. Mi tagadás: az üres tűzfalak vagy más üres felszínek már csak puszta létükkel is szinte provokálják a költőembert, hogy szellemi termékével ékesítse a kihasználatlan felületeket. A sorozat első darabjai után az akció új fordulatot fog venni, ezt majd ungparty.net/blog/ főblogomban hirdetem meg 2015 január elején. Később talán a versek mellett aforizmáim is sorra kerülhetnek, ezek némelyike igencsak alkalmas arra, hogy falvédőszövegként szolgáljon.

Látásmód


Szép munkát végzett a festőbrigád. Ahogy kértem: az első fagyok aktivizálták a festéket. Egyetlen hiba, hogy ő betű csak ilyen volt a stencil-sablonon. A képre kattintva nagyobb felbontásban a haikum jól olvasható:

LÁTÁSMÓD

Azt vedd alapul
ami a réteg alatt
rejtőzve lapul.



Megfigyelés


Számos tűzfal teszi jellegzetessé az Újlipótvárosban a Radnóti Miklós, Hegedűs Gyula, Katona József és Pannónia utca határolta tömb belső és külső tereit. Csöngéék egy utcányira laknak innen és megfigyelték, hogy az egyik falra kihelyezett hirdetőtábla hosszú ideje kihasználatlan. Még az idei három választási kampány során sem került fel egyetlen antipatikus politikus vagy hazug szlogen sem a nem túl elegáns környezetben kialakított felületre. Aki valaha elhelyeztette itt ezt a táblát, valószínűleg megfeledkezett róla (az illetékes önkormányzatnál sem tudták megnevezni tulajdonosát), így alkalmassá vált másféle hasznosításra...

A molinó még októberben elkészült, de mostanáig kellett várni arra, hogy egy olyan kosarasdarus-kocsi a környékre tévedjen, amelynek a kezelőjét sikerült rávenniük Csöngééknek, emelje fel őket a magasba. "Milyen halvány betűk, alig látszik" - jegyezte meg a kezelő csalódottan, amikor segítőtársaim kiszálltak a kosárból. "De majd ha rá süt a nap!..." - vigasztalták sejtelmes mosollyal a derék darust.

Minden óhajod

Ez a felirat még nyáron készült. A helyszínt Európa (egyik) geodéziai centrumának tartják, az obeliszket 1887-ben állították (Kárpátalja, Rahói járás; Terebesfejérpatak-Körtelep határában). A kép kattintással nagyítható.


Gátirat

Ez a felirat több mint 10 évvel ezelőtt készült (kattintással a kép nagyítható), az éles oldalnézet miatt eredetileg se igen volt olvasható, ide tűzöm hát 8 versoromat:

Miért is hagynád: megalázzon.
Kerülj fölénybe gáton át,
gyötörd halálra hosszú távon,
vezesd el barmát, asszonyát,
és várd, hogy éhek jönnek érte:
sakálok, kéjes kondorok,
s hogy fogyjon el a hús egésze,
amíg a föld majd ráforog.

A képen látható betongát a Tisza kárpátaljai szakaszának jobb oldali mellékágán, a Talaboron épült az 1950-es évek elején. A a duzzasztógát révén létrejött víztározóból közel 3 km hosszú csővezetéken zúdul a víz a mélyebben fekvő Nagy-ág mellékfolyón megépített erőműhöz, ahol turbinákat hajt meg; a létesítmény tehát a két folyó, a Nagy-ág (Rika) és a Talabor (Tereblja) adott pontjai közti kb 200 m szintkülönbséget kihasználva termel villanyáramot. Az erőművet 1956-ban helyezték üzembe.



Lapszám: 2014.12




kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog






AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim



    Főbejáratok


    SEO-szerviz

    aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

    Google első hely

    Helyezés javítás, honlap optimalizálás

    honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

    Google honlap optimalizálás: seo
    pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
    első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

    Állandó oldalak, SEO-posztok









    BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

    Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.