BDK ONLINE - Balla D. Károly heti webmagazinja - frissül minden hétfőre | a portál anyagai szerzői jogvédelem alá esnek 
DIGITÁLÉ tud/tech

Google: laptop szerviz honlapok

Elég merész vállalkozás egy laptop-szerviz sokfunkciós honlapjának az optimalizálása. Különösen, ha nem egy céges és/vagy szolgáltatói weboldalról van szó, hanem egy olyan komplex jellegű internetes megjelenésről, amely egyrészt reprezentálja a számítástechnikai vállalkozást, másrészt bemutatja a szervizszolgáltatásokat, harmadrészt pedig laptop alkatrészek webáruházaként működik, különös tekintettel az Asus és Dell modellekre. Egy ilyen weblapot a Google keresőtalálatai közt első helyre pozicionálni a legkeresettebb kulcsszavakkal: laptop akkumulátor töltő, notebook szerviz, laptop billentyűzet, tablet kijelző, laptop javítás, budapest szerviz - hát igen...

El lehet képzelni, hány számítógépes cég honlapja verseng a TOP 10 organikus helyezés megszerzéséért. Ám az elszánt SEO-szakember nem ismer lehetetlent: nekilát a komplex oldal ugyancsak komlex optimalizálásához.

Ebbe beletartozik a tartalom keresőszempontok szerinti optimalizációja és a linkprofil építés csakúgy, mint a közösségi marketing. Mindezt azonban nem elegendő "csak úgy" végezni: az eredményes munkához jelentős mennyiségű, a laptopos témában releváns tartalmat kell létrehozni. Így külön tematikus statikus oldalak készülnek, további indul néhány szakmai blog. Ezek gazdag tartalmából olvasható alább pár ízelítő.
De előbb nézzünk egy webáruházat:

Laptop asztali gépként való használata

  • A Laptophardware-nél ellenőrzött használt notebookot kap. Ezek felújított, memória-bővített, gyakran prémium minőségű laptopok. 2 év garanciával vásárolhatók meg.

A webshop használt notebook készülékeket értékesít.

Laptop hardver eszközök - számítógép-típusok

A laptopok (táskaszámítógépek) vagy notebookok (noteszgépek) legfőbb állandó összetevői nagyrészt megegyeznek minden egyéb típusú számítógép alkatrészeivel, így a laptop hardver eszközök más számítógépeknek is alapelemei. De vajon tudjuk, hogy melyek azok a főbb komputer-típusok? Erről ad eligazítást a weblaptop.net blogportál, amely elsőként az asztali számítógépek jellegzetességeit mutatja be, megemlítve, hogy a stacionárius személyi PC-k kialakítása azt szolgálja, hogy íróasztal elé ülve lehessen használni ezt a computer típust, amelynek mérete és általában a teljesítménye is nagyobb, mint a más típusú perszonális számítógépeké. Az asztali personal computer jellemzője továbbá, hogy egységei nincsenek kompakt egységbe szerelve, külön van az alkatrészek többségének szállást  ház, a képernyő, a klaviatúra és az egér, esetleg a külső hangszórók és a vezeték nélküli kommunikációhoz ma már elengedhetetlen webkamera.

Forrás:

Hardver eszközök - laptop alkatrészek


Laptop kijelző típusok - notebook vásárlás

A laptopok mindenféle formában és méretben előfordulnak, valamint számtalan különböző hardver-konfigurációban, tehát a legmegfelelőbbet kiválasztani személyes vagy üzleti célra egy kis fejtörést okozhat. Miután felmértük a merevlemez méretét és a vezeték nélküli hálózat kártya sebességét, érdemes a laptop kijelző típusok közti különbségekre összpontosítani, az igényekhez mérten. A nagyobb képernyő hasznos lehet egy grafikus szerkesztő szoftver- és videó munkához, míg a kisebb kijelzők könnyebben hordozhatóak, kényelmesen elférnek kisebb táskákban, ez pedig előnyt jelent utazáskor.

Mit kell tudni a notebook akkumulátorról?

Például, hogy mekkora a laptop akku feszültsége. A legtöbb modern notebookban lítium-ion akkumulátor van gyárilag, amelynek feszültsége 3 és 4.2 Volt között változik, a töltöttségi állapottól függően. Az akkumulátoron hatóságilag a teljesen feltöltött és a lemerült akkumulátor cella feszültségének átlagát tüntetik fel, ez általában 3.6-3.7 V közötti értéket mutat. Egyetlen akkumulátor cella feszültsége tehát 3.6 Volt, a teljes telep feszültsége pedig a sorosan összekötött akkumulátorcellák feszültségének összege adja. De a Soros kapcsolással nem árt óvatosnak lenni. A laptopakkut legtöbbször két-, három-, négy- vagy öt akkumulátorcella alkotja.

Forrás:

Laptop kijelző típusok - notebook akkumulátor szerviz


Melyek a noteszgép felhasználási területei?

A laptop szerviz Budapest optimalizált honlapja szerint

A mai mobil gép már nemcsak teljes értékű computer az asztali PC-hez hasonlóan, hanem teljesítménye és felszereltsége alkalmanként akár felül is múlja a nagyobb számítógépekét. Az Asus, Dell, Lenovo vagy más márkájú  noteszgépek hardverelemei, alkatrészei és funkciói azonosak az asztali gépekéivel, a laptopok komponensei azonban sokkalta kompaktabbak, nemcsak kiterjedésük és súlyuk kisebb, hanem energiafogyasztásuk is jóval takarékosabb.

A mobil számítógépeken ugyanazok az oprendszerek és alkalmazások futtathatók, mint a nagy PC-ken. A laptopok előnye statikus társaikkal szemben a hordozhatóság és ebből következően a felhasználási kör szélesebb volta. Ma már minden notebookot több órányi üzemidőt biztosítható gyári akkumulátorral hoznak forgalomba, így az otthoni használatban szokásos funkciók - levelezés, képek-fotók rendezése, internetes böngészés, tartalomkeresés a Google kereső segítségével, hírolvasás, közösségi oldalak látogatása, blogolás, filmnézés, zenehallgatás, e-könyvek és a legjobb hangoskönyvek letöltése és hallgatása - alkalmas munkahelyi használatra is: tervezés, szövegírás, grafikai munkák.

Kiemelt terület az oktatás, a folyamatnak szinte minden fázisában eredményesen használható a tablet, de ma már megtaláljuk a laptopokat autószervizben, orvosi rendelőben, divatszalonban is. A noteszgépek nagy előnye, hogy bármilyen járműben ülve szinte mindenre használhatjuk, és ugyanezt tehetjük egy távoli város szállodájában, ahová megérkezünk. Szempont, hogy minden városban van laptop szerviz.

weboldal forrás:

Honlap szerviz Budapest - Seo szolgáltatásokLapszám: 2017.07

Címkék: tudomány technika seo laptop alkatrészek