SEO KERESŐOPTIMALIZÁLÁS GOOGLE

Google előresoroláshoz honlap optimalizálás + linképítés = SEO

A keresőoptimalizálás vagy weboldal-SEO a kulcsszavas Google-helyezések javításának elmélete és gyakorlata
linképítő SEO szakemberKapcsolat > Kérjen árajánlatot honlapja keresőoptimalizálásra. A SEO szakember címe >

A keresőoptimalizálás jelentése, lényege

keresőoptimalizálás google

A keresőoptimalizálás a honlapok Google-listákon való előre juttatásának a tudománya és gyakorlata. Lényege: technikailag kifogástalan, keresőbarát weboldal kialakítása, majd ennek webtámogatása külső honlapokról. Előbbi nevezhető tartalom optimalizálásnak, utóbbi neve: linképítés.

Egyéni módszerem a kreatív linképítés és a több mint 15 év SEO-gyakorlata alatt kidolgozott saját, egyedi, kontextus alapú, szemantikus keresőoptimalizálási stratégia alkalmazása. Ebben a munkámban javarészt 1999 óta épülő saját webhálózatomra támaszkodom, amely több ezer oldalból, több száz kisebb-nagyobb egységből (közte 100-nál több blogból) áll. Ezek sorában számos magas keresőmarketing értékű (MOZ DA 40 fölötti) webhely szerepel, amelyek nagy hatákonyságú releván linkekkel tudják előrébb mozdítani, előresorolni a találati listákon a keresőoptimalizálás alá vont kliens honlapokat.

Az utóbbi időben, a Google-algoritmus folyamatos frissítései közepette a csak egyre finomabb, körültekintőbb, tartalmi alapú, releváns szövegekkel operáló SEO optimalizálás révén lehet jó eredményt elérni, a

További részletek többek között itt: Honlap Google-optimalizálás kereséshez - SEO.

Google szempontú keresőoptimalizálás

Honlapok előbbre juttatása az organikus találatok listáján

Az interneten saját weboldallal szereplők közül egyre többen bizonyosodnak meg arról, mekkora üzleti jelentőséggel bír, hogy egy cég vagy vállalkozó honlapja az egyes keresőkifejezésekre adódó Google-lista hanyadik helyén szerepel. Ma már mindenki számára világos, hogy csakis a jól pozicionált, azaz kizárólag az élre kerülő weboldalak hozhatnak új és újabb megbízást, rendelést, klienst, vevőt, partnert, azaz pénzt, paripát (fegyvert inkább ne!), előnyös új kapcsolatokat. Ha valaki nincs legalább az első 3ó20-ban, az esélye bizony minimális. Ha az első 10-ben szerepel - nyert ügye lehet - persze ehhez minőségi szolgáltatásnak is állnia kell mögötte! A TOP10 felső részében elfoglalt jobb helyezés akár a biztos siker zálóga lehet!

Századunk leggyorsabban terjeszkedő vívmánya, az internet - mint interpretációs felület és mint kommunikációs technika - mára az üzleti élet igen fontos, meghatározó színterévé vált. A világhálón folyó marketing-tevékenységnek az utóbbi években az egyik legfontosabb részterülete a keresőmarketing lett, illetve ezen belül is a sokak számára rejtélyes weboldal keresőoptimalizálás - az a speciális szakág, amely a honlapoknak a keresőprogramokban történő kedvező szerepeltetését jelöli meg célként.

Egyre nagyobb elterjedtsége ellenére mégis - még azok közt is, akik gyakran kapcsolatba kerülnek az említett fogalmakkal, netán maguk is igyekeznek ezen a területen eredményt elérni saját erőből vagy megbízást teljesítő SEO-szakértők segítségével - sok tévhit, félreértés és mítosz él a voltaképpeni optimalizációs tevékenységet és annak lehetőségeit illetően.

Sokaknak van valami homályos elképzelése arról, hogyan lehet egy honlapot pozíciójavítással sikeressé tenni, ám ezek gyakren inkább csak sejtések, hol téves, hol ráhibázó megérzések - rikán alapulnak szakismereten, megfelelően gazdag és következtetéseket megengedő tapasztalaton. Az önálló munka kockázatos, a keresőmarketing ügynökségek, főleg Budapesten, csillagászati árakat kérnek, nem is csoda, mert a Google meg állandóan változtatja, szigorítja rangsorolási szempontjait.

Annyit mindenki tudni vél, hogy a keresőmarketing még így is az egyik legolcsóbb és legegyszerűbben elkezdhető látogatottságnövelő módszer. A legtöbb weboldal-tulajdonos azonban ennek ellenére vagy nem alkalmazza ezt a technikát honlapja készítése és üzemeltetése során, vagy téves elképzeléseken alapuló olyan módszereket alkalmaz és/vagy végeztet, amelyek nem vezetnek eredményre, illetve ha mégis, akkor a sikerek igen rövid idejűek, a rövidke pörgést hosszú pangás követi.

Csak igen kevesen akadnak, akik vagy szert tesznek az elengedhetetlen szakismeretekre és időt-munkát nem kímélve megfelelő körültekintéssel maguk készítik el és működtetik honlapjukat, vagy pedig erre a munkára hozzáértő szakembert kérnek fel. Akik sem ezt, sem azt nem teszik, azok valószínűleg nincsenek tisztában azzal, milyen jelentős számú látogatót (s ezzel megrendelőt, ügyfelet, vevőt, előfizetőt, partnert, pénzt...) veszítenek el a minőségi keresőoptimalizálási és seo-marketing-munka elmulasztásával.

 

Seo keresőoptimalizálás

seo keresőoptimalizálás

mint fizetett szolgáltatás

A Google-pozíciók javítását, linkprofil építést, honlapkészítést és weboldalak tartalmi kondícióinak optimalizálását, saját tárhelyen webmesteri munkát, Wordpress telepítést-kezelést, tartalommarketinget, keresőoptimalizálást csak nagyon ritkán, de akkor magas áron és kivételes esetben vállalok.

Ha mégis, az optimalizációs és linképítői munkat odaadóan végzem! Viszont gagyi termékeket forgalmazó webshopok, erotikus oldalak, reklám szájtok tulajdonosai kíméljenek: nem vállalok ilyet!

Módszerem egyéni, teljesen eltér a mások által alkalmazott optimalizációs eljárásoktól. Egy emberöltő alatt kiépített saját webrendszerre alapozom munkámat, a honlapok marketing szempontú optimalizálásában és a linképítésben kreatív, szövegközpontú, tartalmi jellegű módszereket alkalmazok. Csak akkor keressen, ha éppen ilyen SEO-mesterre van szüksége.

2006-tól foglalkozom hobbi-szinten, 2011-től pedig hivatásszerűen keresőoptimalizálással, az első magyar keresési optimalizációs versenyen (pillangószív) 5. lettem, a másodikon (linkfelhő) 10. Több baráti és üzleti megbízás eredményes teljesítése után 1-2 évig csak saját weboldalaimat optimalizáltam, 2011-től egy ideig újra vállaltam SEO munkákat és hobbiból több olyan internetes akciót is indítottam, amelyeknek a keretét bizonyos keresőmarketing tevékenység adta meg.

Weboldal Google optimalizálás

Amióta a nagy keresőprogram monopolhelyzetet szerzett a piacon, azóta a honlapok optimalizációja gyakorlatilag googleoptimalizálást jelent, vagyos előre meghatározott Gugli-szempontok következetes érvényesítését a weboldal tartalmának és szerkezetének a kialakításában.

Projektumok 2021-ben

 • magyar arvisurák - hun őstörténet
 • addiktológiai konzultáns budapest
 • ivóvíz fertőtlenítés - klór-dioxid
 • kültéri teraszfűtés infrasugárzókkal
 • keresőmarketing tanácsadás bp.
 • budapesti gitároktatás - magántanár
 • bdk elipszilon nélkül. pirézek
 • kárpátaljai magyar irodalom
 • első hely, első oldal a keresőben
 • gépi tanulás - mesterséges intelligencia
 • keresőmotor - algoritmus frissítés
 • mobilos betöltődési sebesség
 • kulcszavas relevancia, reprezentáció
 • hiperhivatkozás, hipertext, kontextus
 • fogalmi háló - gondolattérkép
 • látens szemantikai indexálás
 • havidíjas online matketing szolgáltatás

 

Weboldal Google keresőoptimalizálás

Mi a SEO? A definíció nehézségei

Klasszikus meghatározás:

A keresőmarketing részét képező, keresőoptimalizálás néven meghonosodott kifejezés (Search Engine Optimization, SEO) mögött álló online szolgáltatás célja az, hogy a megbízó egy adott honlapja minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt a webhely tulajdonosa / üzemeltetője vagy szponzora, hirdetője által fontosnak tartott keresőkifejezésekre nézve.

Illik hozzátenni, hogy általában normál, természete (más szóval organikus) találatoknak azokat a keresők által kilistázott és rangsorolt találatokat nevezzük, amelyek mentesek a pénzráfordítástól, azaz amelyeket pénzfizetéssel a laptulaj nem befolyásolt, csupán az okos keresőmotorok intelligens logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére. [A legismertebb keresőrendszer, a Google listáin látható fizetett linkek, hirdetett találatok tehát nem sorolhatók ide - csak azok, amelyeket az algoritmus sorolt egymás alá - ezeket a találati oldalakon elhelyezkedésük (nem az oldalsávban) és hátterük színárnyalata (világosabb; fehér) kölönbözteti meg.]

A definíció nehézségei abban rejlenek, hogy a SEÓt célja felől, és nem eszközei felől közelítjük. Persue definiálhatjuk a forradalmat úgy, hogy célja a hatalom megdöntése, de mégis elhallhatjuk a lényeget, ha nem mondjuk, hogy fegyveres felkelés.

A gondot az adja, hogy bár közös gyűjtőnév alatt tárgyalják, a keresőoptimalizálás két fő eljárást jelent. Ezek: a belső és a külső SEO-munka. Előbbi a keresőszempontú honlap optimalizálás, utóbbi a linkprofil-építés.Ezeket így szokás leírni:

 1. Belső, a webhelyen végzendő keresőoptimalizálás: a honlapok látható és rejtett tartalmának megfelelő, Google-szempontú kialakításával és elrendezésével magát az adott oldalt tesszük keresőbaráttá, azaz minél alkalmasabbá arra a szerepre, hogy a kiválasztott kulcsszavú keresések indításakor jó helyezést érhessen el a találati listákon (SERP). Ennek során többek között a formális és érdemi tartalomra, a belső struktúrára és elemeire (title, description, keywords), a valid kódokra, a kimenő linkekre kell figyelemmel lennünk. No és persze a website technikai hátterére.
 2. Külső keresőoptimalizálás (a munkának erre a részére voltaképp jobban illik a keresőmarketing, a link építés -marketing, link-building kifejezés): e tevékenység során külső erőforrásokat (más webhelyeket, közzétett PR-cikkeket) alkalmazva érünk el (esetenként: építünk ki) az ügyfél favorit oldal számára minél hatékonyabb támogatottságot - olyan linkprofilt építünk, amely hatékony lehet a céloldal pozícióinak jelentős márvű javításában.

SEO alapok - mit hogyan optimalizáljunk

Melyek a keresőoptimalizálásal és keresőmarketinggel kapcsolatos legáltalánosabb tudnivalók?

A Google vezetői idónkénrt el-elszóljálk magukat, nemrégiben egyikük kibökte, amit minden SEÓ-s korábban is tudott: hogy a két legfontosabb szempont az organikus keresőtalálatok rangsorának kialakulásában

 • a minőségi tartalom
 • és a külső linkek.

Ezekkel kezdem hát én is.

1. Mindenek előtt a releváns tartalom

Na jó-jó, de mi az, hogy releváns? Kétség kívül nehéz meghatározni, mert a világhálón billiószám közzétett weblapok minősítésének probblámája nem oldható meg néhány kategória mentén. Annyi azonban tény, hogy a neten közzétett minden honlap eredményességének első és legfőbb kritériuma a valamely témában (egyes kolcsszavakra, keresőkérdésekre nézve) a Google szerint is releváns tartalom. Mit sem érnek a honlap építése során pontosan betartott és a szakmai leírásokban pontosan körülahtárolt, leírt SEO-szabályok és hiába az erős külső link-támogatás, ha az olvasók nem találnak az adott keresőszavaknak megfelelő értékes tartalmat, fontos információt az oldalon, akkor hosszú távon az weblap a Google-keresések szempontjából nem lehet sikeres. Bár a keresőprogramok az algoritmusaik segítségével csak korlátozott mértékben képesek elemezni az oldal verbális és vizuális tartalmát, mégis: közvetlen és főleg közvetett információk alapján az oldal tényleges tartalmi jegyei egy idő után az mesterséges intelligenciájú szoftver számára is értékelhetővé (vagy büntethetővé) válnak.

Értékes tartalom és használható információk híján a honlapot intenzív SEO-munkával rövid távon ugyan sikeressé lehet tenni, de a hosszabb távú eredményességnek a releváns tartalom elengedhetetlen feltétele.

Ezért én (BDK SEO-mester) például pusztán link-küldő szerepre szánt oldalaimra is igyekszem használható tartalmat elhelyezni, az Arvisura kulcsszóra gyúrva például minden mellékági weblap tartalmaz értékelhető szövegeket.

2. Külső webtámogatás (bejövő linkek)

A nem szakmai, vagyis laikus körökben elterjedt minden ellenkező hiedelemmel szemben a második eredményességi kritérium jegyei nem az adott honlap technikai mutatóitól - bár ezek is egyre fontosabbak - függenek, hanem a külső támogatottságtól, azaz attól, hogy hány darab (a), milyen minőségű (b) és milyen erejű (c) link mutat rá.

a) A quantitativ mutató, azaz a bejövő linkek száma alapvető fontosságú a sikeres keresőmarketing szempontjából; gyakori tapasztalatom, hogy egy gyengén kivitelezett weblap is remekül szerepelhet a találati listákon, ha linkek tömege mutat rá. 

b) Nem mindegy, persze, milyen linkek ezek. Érkezhetnek ugyanis az adott témában releváns és irrelveláns oldalakról egyaránt, az előbbiek nyilván sokkal értékesebbek - ezek minősített, ún. prémium linkek; a Google nagyra értékeli, ha egy adott témájú oldalra nem más témájú, hanem azonos vagy hasonló témakörbe sorolható oldalról jönnek a hivatkozások.

c) A linkek ereje pedig attól függ, hogy a küldő oldalnak magának mekkora az ereje (ezt az úgynevezett MOZ DA mutatja).

Tapasztalatom szerint néhány minőségi és nagy erejű link többet segíthet egy adott oldal előbbre jutásában, mint a gyenge és nem minőségi linkek tucatjai.

A linkek megléte vagy hiánya tehát alapvető szempont. Bármilyen jó, gazdag tartalmú és informatív is legyen egy weboldal, ám ha más honlapokról egyáltalán nem mutatnak rá linkek, akkor a kereső-találatok szempontjából semmiképpen sem lehet eredményes.

Abban ellenben lehet bízni, hogy ha egy weblap tartalmilag fontos, értékes, egyedi, akkor más honlaptulajdonosok, bloggerek, fórumozók, linkmegosztók idővel linkekkel kezdenek hivatkozni rá, s ezzel hiprtextté téve felhozzák a találati listákban. Mindezt azonban SEO-munkával elő lehet segíteni vagy akár ki is lehet váltani: voltaképp ezt a munkát végzi az, aki keresőmarketing tevékenységet folytat.

3. A weboldal felépítése, formai jegyei

Látható szöveg és rejtett tartalmak a forráskódban

Az oldal készítésekor (vagy utólagos javítása során) számos lényeges tartalmi és formai szempontra kell tekintettel lenni. Ezek tételes felsorolására és használatuk ismertetésére itt nem vállalkozom, de tapasztalataimat tanácsadói munkám részeként szívesen megosztom megbízóimmal. Itt csupán utalok a legfontosabb mozzanatokra.

3.1. Domain-név, URL-cím

Egyáltalán nem mindegy, milyen domain- vagy al-domain-név alá helyezünk el egy főoldalt, mint ahogy az sem, hogy az optimalizálandó weblapot milyen nevű könyvtárban (mappápan) helyezzük el - s milyen nevet adunk magának a fájlnak. Nyilvánvaló, hogy aki sok hangoskönyvet akar eladni, annak célszerűbb https://hangos-konyv.blog.hu/ cím alá helyeznie oldalát, munt a https://arvisura.balla.biz/ alá. Az adott kifejezésekre indított keresések során a Google a URL-címekben felsmeri a megfelelően használt karaktersorokat - és meglétük vagy hiányuk befolyásolja az adott oldalnak a találati listán való pozícionálását.

3.2. Az oldal neve (címe) a fejlécben [title]

Bár második helyen említem, tapasztalatom szerint olykor a domain-névnél is nagyobb szerepet játszik a Google-besorolások során az oldal címe. Az oldal title neve, címe az a karaktersor, amely aaz adott weblap megjelenítésekor a böngészőnk legfelső sorában olvasható, az, ami a Google-listákon az egyes oldal-találatok első, kiemelt sorát képezi.

A jól megválasztott cím alapvető fontosságú! Lényegében a keresési lehívások során a cím képezi az első információs szektort. Így nyilvánvaló, hogy egy adott kifejezésre indított keresés találatai közül előnyt élveznek azok honlapok, amelyek címűkben tartalmazzák a keresőkérdés szavát, szavait. Mindez azt jelenti, hogy egyfelől a címnek olyannak kell lennie, hogy megfeleljen az oldal tartalmának, másfelől eleget kell tennie a keresések iránti elvárásainknak. A másik oldalból közelítve: keresőoptimalizálni egy webhelyet a legkönnyebben a címében is szereplő szavakra, kifejezésekre lehetséges, ettől eltérő nyelvi egységekre nézve ugyanez jóval nehezebb: ez esetben a legfontosabb informácócellából hiányzik a célba vett arvisura (tartalmi jegy, jelleg).

Folytatás, illetve sokkal gazdagabb kínálatt: Az optimalizálás 33 SEO-tippje ingyen

Prémium és PR-cikk linképítés árak

linképítés ára

Igen sok tényezőtől függenek a linképítő csomag árak. Ha csak a az összeg érdekli, megtalálja szakmai blogom alábbi linkjén, de kérem, olvassa el a részletezést is, ne csupán a havidíjas szolgáltatási árakat:

Más: Legjobb oldalak: PR-cikk elhelyezés árak

Google-helyezés javítása

Honlap keresőoptimalizálás - SEO

Téma, long tail kulcsszavak: Google-SEO = keresőszempontú honlap optimalizálás. Weboldalak előre juttatása a találati listán. Weboldal építés és kereső-optimalizálás, kreatív linképítés, honlapoptimalizálási keresőmarketing megbízások - nem olcsón! Seózás, internetes tartalmak online keresése, tartalmi alapú kreatív honlapoptimalizálás és szövegírás a jobb és hatékonyabb előresorolás érdekében. Googleoptimalizálás, helyezési pozíció javítás, keleti egzsiztencialista arvisura a modern linképítő technikákban, diszperzív weboptimalizálás, találat optimalizáció, organikus látogatottság növelése.

 

Google első oldalra kerülés - honlap optimalizálás és linképítés

A keresőoptimalizálás Arvisura-módszere

honlap seoA keresőbarát weblapok kialakításában az Arvisura SEO a szokásos 30-35 keresőszempont figyelembe vételén túl egyfajta rálényegítő tevékenységet is feltételez: ez a weboldal szerkezetében, illetve látható és láthatatlan tartalmában, továbbá a rokonítható, illetve a vele hálózati kapcsolatba kerülő webhelyek közös tartalmi elemeire irányuló összefüggések megerősítésébén, a szemantikus kereső optimalizálás eljárásaiban kap kiemelt szerepet.

A stacionárius biztonságú, ám dinamikus konstrukciót képező, linkhálózatra épülő és saját webrendszerre támaszkodó kreatív linképítés összefoglaló neve is Arvusura-Seo, amely különleges figyelemmel van a linkkapcsolatba kerülő webhelyek szövegösszefüggéseire, s ezeket akképpen alakítja, hogy a linkek ne egy mesterséges manulipáció elemeinek tűnjenek, hanem tényleges tartalmi összefüggéseket létrehozó kapocsként működjenek a jobb Google-pozíciók elérése érdekében.

Kárpátalján egyedül én végzek Arvisura alapú keresőoptimalizálást.

 

 

 

Google első helyre kerüléshez weboldal optimalizálás

google seo keresooptimalizalasSEO szolgáltatás: weboldal keresőoptimalizálás

A BDK HHRF alá sorolt jelen világhálós portál fő célja a szenzációs honlsp-seo eredményeket elérő, weblap.org doman alatti szakmai blog, valamint a balla.biz rendszer kulcsszavas marketingoldalainak visszacsatolási támogatása. Megtudhatók továbbá a prémium linképítés árak 2021-ben, amelyek magasak, mivel az organikus Google helyezés javítása költséges keresőmarketing eszközökkel működik. Így lehetséges az előre lépés a weboptimalizálásban.

Téma összefoglalása: Honlap keresőoptimalizálás SEO szaember segítságével. Komplex weboldal Google optimalizálás és kreatív prémium linképítés. Online szolgáltatás: Havidíjas SEO keresőoptimalizálás. Első helyre kerülés a keresőben. Sikerdíjas keresőmarketing megbízás a kárpátaljai piréz SEO szakértő számára. Szemantikus web és beszéd alapú tartalomkeresés. Content marketing módszerrel weblap előrehelyezése a kulcsszavas keresések rangsorában. Kreatív és effektív honlap optimalizálás, valamint online tartalommarketing szolgáltatások nem olcsón.

Google első helyre kerülés

 • https://weblap.org/kapcsolat-uzenet/
 • https://seo.liberall.hu/
 • https://honlap-seo.balla.biz/seo-szakerto/
 • https://ungparty.net/honlap-optimalizalas/
 • http://tartalommarketing.org/relevans-tartalom-google/
 • https://keresomarketing.balla.biz/#seo_tippek
 • https://weblap.org/linkepites-arak-csomagok/ >
 • http://pr-cikkek.honlap.ru/arak.php >
 • http://linkepites.balladium.hu/keresooptimalizalas-google/ >
 • https://elsohely.net/bdk/ copyright

Társoldalak: bdk.hhrf.org/seo

Keresőmarketing linkek

 

© BDK GGOGLE ELSŐ - Balla D. Károly = Author