VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Woody Allen: Férjek és feleségel

BAFTA-díja és Oscar-jelöltsége ellenére a hőn szeretett Woody Allen Férjek és feleségek című filmje nem nyújtott igazi élményt. Kicsit unalmas, kicsit önismétlő, kicsit közhelyes.


Persze azért röppen egy-egy sziporka is, meg vannak mulatságos helyzetek, ám az egész együtt komédiának nem elég szellemes, szatírának nem elég ironikus, drámának nem elég feszes és nem elég mély. Hiányzik a Mesterre oly jellemző abszurd látásmód, hiányoznak a meglepetések, helyette azt a lapos megoldást kapjuk, hogy a szereplők a riporternek elmondott monológ-részletekkel görgetik tovább vagy kerekítik le történeteiket.

Kétségtelenül nehéz újat mondani a házasságok útvesztőiről, nehéz eredeti meglátásokat és gondolatokat fűzni a szerelem újító-gazdagító és a megszokás elsekélyesítő ellentmondásához. Woody Allen 1992-es filmje e tekintetben nem szolgál revelációkkal, inkább csak adalékokat szolgáltat a kimeríthetetlen témához. Történetei jók, de nem lebilincselőek, a képi eszközökkel korrektül bánik, de egyáltalán nem nyűgöz le. Talán egyedül a karakterformálások (és az ezeket magas nívón beteljesítő színészi alakítások) mondhatók kiválónak.

A film bizonyos langyossága ellenére élvezhető, forró nyári estékre megfelel, de a 104 perc elteltével fel sem merül az a gondolat, hogy majd valamikor újra meg kellene nézni.


Férjek és feleségek (Husbands and Wives), amerikai vígjáték, 1992. Írta és rendezte: Woody Allen, operatőr: Carlo Di Palma. Szereplők: Woody Allen (Gabe Roth), Blythe Danner (Rain anyja), Judy Davis (Sally), Juliette Lewis (Rain), Mia Farrow (Judy Roth), Liam Neeson (Michael), Jeffrey Kurland (Riporter/Narrátor), Sydney Pollack (Jack), Lysette Anthony (Sam)
több film


Lapszám: 2011.07

Címkék: kritika filmkinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog


AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim  Főbejáratok


  SEO-szerviz

  aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

  Google első hely

  Helyezés javítás, honlap optimalizálás

  honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

  Google honlap optimalizálás: seo
  pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
  első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

  Állandó oldalak, SEO-posztok

  BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

  Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.