VERSTÁRCANOVELLAMINIMA JEGYZETESSZÉKRITIKAÉLCNAPLÓFOTÓAJÁNLÓ • MÁS: Arvisura Seo


Kisinterjú a Gépnarancs ürügyén

A Stockholmban élő Gergely Tamás egy időben az akkor főleg külső szerzőkre támaszkodó UngParty webmagazin legszorgosabb közreműködője volt, részt vett akcióimban, interjúkat készített. Most az utóbbiakból kötetet állít össze, ezért feltett pár új kérdést régi alanyainak. Nálam a Gépnaranccsal indított.


Falloszodra…

Rövid interjú Balla D. Károly
blog- meg Ungparty-gazdával

1. Közölted a blogodban, hogy újabban együttműködsz a Gépnaranccsal. Nincs ebben valami hiba? Úgy értem, az összetett szó által keltett képben?

A narancs nagyjából a Tanú c. film óta a magyar abszurditások bőlevű szimbólumává érett, miközben nemes nemzeti jellegét megőrizve mégis kicsi, savanyú és zöld maradt, különösen ha egy narancsuralmi éber párt ügyel arra, nehogy kellemes ligetbe boruljon a szigorú magyar puszta.

A gép meg éppenséggel az ipari forradalom óta a modern emberi létet pöfögve és kattogva kifejező legfőbb attribútum. De Jedlik Ányos forgonya vagy Naumann János számítógépe nyomán nyugodtan tekinthetjük ezt is magyar szimbólumnak, és nem csupán iparinak – gondoljunk Kassákra és a magyar aktivistákra, akik mohón csüggtek a haladás dinamóinak forró emlőjén.

Mindezeket a megfontolásokat a kognitív megelőzöttség felől nézve persze leginkább Anthony Burgess regényének és a belőle készült Stanley Kubrick-filmnek a címére és asszociációs terére kell gründolnunk, ha helyes vágányra akarjuk terelni a passzátszelet. De egy jottányival sem járunk messzebb a fogalmi szakadékok közé ékelődő igazság határmezsgyéjétől akkor, amikor fabatkát hányunk a nagy Hadron-gyorsító bozontos Higgs-bozonjára, merthogy semmi kétségünk nem lehet afelől: annak bomlási csatornáit is fondor narancsok eresztik bő lére.

Eszmefuttatásomat összefoglalva a tömör rezümé annotációját az alábbi állításba sűríthetem: amíg nincsen narancsgéped, Gépnarancsnak írjál szépet.

2. Blogot vezetsz s azt reméled, nem vak vezet világtalant… Valóban ennyire ostobák a kortársaink? Hogy szükség van a blogodra. Azt hittem, az Ungparty annyira komplex, hogy abban minden megvan… Még Gergely Tamás is!

Ötven blogot vezetek, és mindet az orránál fogva. Mint puli az aranytojást tojó borjút, úgy terelem be őket az UngParty egésze és égisze alá. Merthogy mind alá való. Ezzel az Ung-parti partitúrával kötöm össze magamat a külvilággal, kettőnk közt közlekedve ettől lesz átjáró, ettől lex komp a rendszerem. Lógok is rajta, mint Karinthy a szeren.

3. Falloszodra turul szállott… ennyire komoly a helyzet?

Ezt a turultúl kellene megkérdezni. Én leráztam.

.

Kérdezett: Gergely Tamás

(Készült a Kérdezett: Gergely Tamás című gyűjteményes interjúkötet számára)

Megjelent: Káfé Főnix, 2012. okt. 26.Lapszám: 2012.10
kinyomtatom! oldal tetejére

 

BDK Honlap-SEO: keresőoptimalizálás
Elhunyt Balla D. Károly

Napi blog


AZ ELŐZŐ SZÁM tartalma

Csatlakozz:


Frissek a rovatban:

Hasonlóak:


Friss szám

Korábbi számok

Frissek:


Főbb blogjaim  Főbejáratok


  SEO-szerviz

  aktuális keresőoptimalizált weboldalak:

  Google első hely

  Helyezés javítás, honlap optimalizálás

  honlap keresőoptimalizálás árak google első helyezés javítás

  Google honlap optimalizálás: seo
  pr cikk és link elhelyezés - tartalommarketing weboldal
  első hely: google honlap optimalizálás - seo marketing

  Állandó oldalak, SEO-posztok

  BDK ONLINE - BALLA D. KÁROLY internetes magazinja - válogatás az Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna) élő író havi publikációból és az írói archívumból.

  Az oldal anyagai Balla D. Károly alkotói munkásságának a részét képezik, ily módon szerzői jogvédelem alá esnek, hosszabb idézésük csak a forráshely link-formátumú feltüntetésével, átvételük és újraközlésük pedig csupán a szerző - adatait, élatrajzát lásd: Balla D. Károly / Károj életrajza - engedélyével jogszerű. -- BDK Online SEO keresőoptimalizálás - irodalom, könyv, film, közélet, politika, napló, vers, internet, keresőoptimalizálás, web, seo, blog, Kárpátalja, Ungvár, BéDéKá, blog, UngParty | A szerző keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az aktuális SEO-projek tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest: akkumulátor, laptop billentyűzet, notebook töltő. Honlapoptimalizálás és keresőmarketing - Google helyezés javítása - első oldalra kerülni SEO szakértő optimalizálásával. Első hely a keresőben a találati listán. - Tartalommarketing, arvisura, pirézek | PR-cikk: SEO Budapest termék és szolgáltatás.