Balla D. Károly
BDK ONLINE webmagazin
Ferdinandy György szerint a hablatyolásra a gép tanította meg az embereket / digitális tartalom

Honlapok Google optimalizálása:

ALOLDALAK

BDK honlap seo szakértő

PR-cikk linképítés

Arvisura cáfolat jelentése

Google SEO keresőoptimalizálás

Honlapoptimalizálás

Infratermék vélemények

seo szakember prémium

seo ivóvíz fertőtlenítés - infra

Google barátod

Agorafóbia, pánik

Archipenko-terem

Keresőmarketing, SEO

Ukrajna az EU-ban

Nevemben a Dé betű

Elhunyt Balla D. Károly

Vári Fábián László Kossuth-díjas

Kárpátaljai magyar irodalom

BDK posztumusz

Ember a Marson

A Fidesz elvesztette a választásokat

Orbán Viktor megbukott

Fidesz-Jobbik koalíció

Infra transzfer ár

Arvisura Transzferár

2013-as SEO-verseny

SEO-verseny 2012

Homo Ludens - infrasugárzók, Seo

Ferdinandy laptop

keresőmarketing - optimalizálás

Linképítő infrafűtés

Első Piréz - pirézek

Virtuális szerver bérlés

Laptop kijelző, akku, töltő

Semjén Zsolt lemondott

Schmitt Pál lemondott

virtuális seo megelőzés

dell akkumulátor töltő

 

Utóbbi könyveim néhánya:
utolsó laptop töltő

kő és szerviz

tejmozi a teraszon

magyar billentyűzet

szembesülés budapest

PR cikk linképítés - tartalommarketing

A public relationc cikkek elhelyezése a legbiztonságosabb linkprofil építő webtechnika. A PR-cikk megjelentetés azonnal hat a megcélzott weboldalra. A cikkelhelyezés ára nagy keresőmarketing értékű weboldalakon 5.000 Ft-tól kezdődik, de a Google helyezés javulása garantáltan nem marad el. A marketing szöveg publikálása egyben linkelhelyezés is, és a kihelyezett hivatkozások hálózata tartalmi alapú fogalmi hálót képez, ennek gócpontjában áll a támogatott weboldal. A céloldal tartalmához fogalmilag kapcsolódó cikkek megjelentetése és abban szöveges hivatkozások megjelenése célravezető és biztonságos. Ezt a helyezésjavító optimalizációs móndszert seo pr cikk linképítés kulcsszóval keresik a Google-ban a kereső- és tartalommarketing lehetőségei iránt érdeklődő honlaptulajdonosok. Manapság a szemantikus visszacsatolás a leghatékonyabb SEO-tevékenység, eredményes az infrapanel - infrafűtés témájú oldalak előresorolásában is


 

 

 

 


Ferdinandy György

Emil

Az embernek - mondják - öt érzékszerve van. Én még úgy nőttem fel, hogy használtam az érzékszerveimet. Figyeltem, sőt beszélgettem is: azt, aki figyel, lépten- nyomon megszólítják az emberek. És hát mondanom sem kell, hogy a csendet - igen, még a csendet is! - elviselem.
Egy szó, mint száz: nincs a lábam a gázpedálon. Nem hajtok, inkább fékezek. A fiatalabbak nem sokat törődnek velem. Ez itt az ő világuk. Megengedhetik maguknak, hogy türelmesek. Bezzeg az öregek! Akik tavaly még nem dugaszolták el a fülüket! Mert igen, ők azok, akik karban, közös erővel rá akarnak beszélni, hogy mindenféle szerkezetekbe tápláljam a jobb sorsra érdemes szövegeimet.
Van szerkesztő, aki egyenesen megköveteli, hogy - mint mondja - floppyn (kutyaszánon) érkezzen meg hozzá az üzenet. Esküszik rá, hogy ez a módi a művelt Nyugaton.
Az érdekes csak az, hogy túl az Óperencián (az Ober-Enns-en) ilyesmihez senki se ragaszkodik. A párizsi kiadókat meg se érinti ez a neofita buzgalom. A képernyők előtt csak itt nálunk meresztgetik a szemüket örökzöld öregemberek. Ám tegyék, lelkük rajta. Én szél ellen is kapásból felismerek egy komputer- szöveget. Mert a munka, a verejték - valahogyan a dolog lényegéhez tartozik. Nélküle baj van. Valami lazulás az eresztékeken.
Mondjam? Az állványzatokat - horribile dictu - lebontja az ember. Valahányszor újra kezdi, mindig, újra meg újra, átrágja magát az egész épületen. Van úgy, hogy visszaemeli, amit kihúzott. Most, tessék elképzelni: mi van, ha a kihagyott passzus - elveszett?!
Gyorsan javítanak! - mondják kortársaim, az örökzöld öregek. A gyorsaság lenne hát a cél? Az én időmben (micsoda klisé!) az ember másra törekedett. Pontosságra, példának okáért. A szépre, amiből előbb-utóbb az igazság, védjegye lett.
Folytassam? Persze szerencsés esetben gyorsan is lehet. De hát, Dante ugye húsz évig írta a Komédiát. Nem hinném, hogy sietett volna, Vagy ne globalizáljunk? Akkor, tessék megtekinteni Arany János kéziratait! A hablatyolásra - gyanítom - a gép tanította meg az embereket.
Nem is szólva arról, hogy milyen hamar kimennek a divatból ezek a minden lében kanál csodaszerkezetek. Faxolni - mondják - ma már faxniszámba megy. Alig árulnak már ilyen gépeket.
A komputer pedig - ezt, érdekes, ugyanazok az öregek mesélik - nem egyszer csak úgy elnyeli a sok év munkájával létrehozott szöveget. Zabramasina. Az angol vécét nevezte így idestova hatvan éve a csészében halat tároló távolkeleti hadsereg.
Na, szóval ennyi. Hallgatni jó. Hegyezem a ceruzáimat, olajozom az írógépemet. És hetekig írok, bagóért, egy ilyen döcögő szöveget.

***

Anyám Kontinentálja nyolcvan éves. A szomszéd portugál írógépe pedig negyvenes. Nekem ígérte, az enyém lesz, amikor hazamegyek.
Azután hajbakaptunk. Hajbakapni tízezer kilométerről is lehet. Hogy min? Azon, példának okáért, hogy miért olyan lassan érkeznek a levelek.
Itt nálunk ugyanis kibontják a küldeményeket. Antraxot keresnek. (Az antrax nem gyorsvonat.) Vegyél egy faxolót! - utasítanak. Húsz dollár, mi az neked!
De faxolók - mondom - az Újvilágban már nincsenek. Vannak irodák, a mexikóiak odajárnak. Telefon helyett. Mondom nekik, de ők, odaát, nem hiszik el. Azt pedig végképp nem értik, hogy itt, ahol a szabadságra két szót is kitaláltak, miért nem jó, ha elolvassák a leveleimet.
Hiába magyarázom, hogy nálunk még rádiózni is csak az army engedélyével lehet.
Ők - emileznek a fiamnak. És felelősségre vonnak, hogy miért nem kapta meg. Nem tudják, hogy ezen a vidéken hiába parancsolgat a fiának az ember. És hát a tocsogó két oldalán nem egyeznek sem a nappalok, sem az éjjelek.
Egyszer a papír, máskor a tinta hiányzik. Nem lenne - hamár! - egyszerűbb a telefon? A kagylóban legalább hallanám a hangjukat!
- Mert rendetlen! - közlik most velem. Trehány.
Hallgatom a latifundista szöveget. Ezzel vádolták a rabszolgákat is itt az ültetvényeken.
- Még meg sem száradt a tojáshéj a feneketeken - mondom most nekik - és máris gyarmatosítók lettetek.
A kolonok lakájai! - De ezt már lenyelem.
Tényleg, miért akarjuk mi mindig rendbe tenni a fejeket?
Negyven évig tanítottam a trópuson. Állítom, hogy a maguk módján nagyon rendben vannak itt Délen a fejek! Nem lehetne egy kicsit (k)ímélni, békében hagyni az embereket?
Azután kibékülünk, természetesen. Olvasom, hogy bármi legyen is az, amire vadászni kívánunk, a siker alapfeltétele, hogy el tudjuk sütni a puskát. Nekünk pedig még vizes a puskaporunk. Van még tanulnivalónk, odaát, Napkeleten. Másrészt. A fehér, vagy kaukázusi emberfaj azt a célt tűzte ki maga elé, hogy civilizálja a Földet. Az útjában álló bennszülött népességeket ezért leigázza, esetleg megsemmisíti.
Szabadság, egyenlőség. Cserepes a szám, ne nevettess!
Idézeteimet tudásunk tárházából, a Larousse-enciklopédia őskiadásából veszem.

***

Szóval, minden oké. Erre jó a távolság, egyebek között. Van idő lehiggadni, míg utaznak a levelek. Megkapom tőlük a harmadik, a portugál írógépemet.
Örülök neki: az ABC-n magyar klaviatúra. Anyám Kontinentálja francia. Ő még a Notre Dame de Sion-nak gépelte az ékezeteket.
Van egy harmadik írógépem is. Az Imperiál, egy bochumi jóbarát masinája. Megunta cipelni, egy kongresszus után itt hagyta nekem. Ezen pedig német a billentyűk sora. Itt se kell rakosgatnom az ékezeteket.
Gondjukat viselem, minden évben elviszem a Dob utcába valamelyiket. A Mester megkopogtatja, olajba fekteti őket. Azután, egy hét múlva, haza. Fényesen, egészségesen.
Szóval, nem igaz, hogy utálom a gépeket. Egyiket-másikat már-már szeretem. De önállósodni, nem! Ilyesmivel ne is jöjjenek!
Akkor már inkább a ceruzák. A puha hármasok. A ceruzáimat minden reggel meghegyezem. Van, amelyiknek radírgumi van a végén. Nem használom. Ha kell, belehúzok a szövegbe. De azért maradjon csak meg az az áthúzott szöveg! A feleségem vett egy hegyezőt. Egy ilyen apró fémszerkezetet. Hogy ne a konyhakéssel, ha lehet. Honnan tudná, hogy a karbonnak - illata van? A fának is, ha késsel hegyezem.
Apapírról nem is beszélve. A hófehérről. (A kockás papirostól káprázik a szemem.) Mert a szövegnek formája van. Nem mindegy, hogyan töltöm ki a teret.
Ami pofás, az többnyire jó. A szövegíró egyszerre festő és kőműves. Fényévnyire vannak tőlem a faxnik. Az emilek és a komputerek. Még az antrax is kihullik a borítékból, ha sokáig utaznak a levelek. A stressz, az idegesség.
Mindaz, ami életben tartja a napkeleti öregembereket.
Zongorázom, lágyan ejtem a papírra a jeleket. A sor végén megszólal a csengő. Azután, újra csend.


Megjelent: Árgus, 2005/9

 

Más történetek

Gondolkodom, tehát számítógép vagyok

A digitális esélyegyenlőségről tartott szakmai tanácskozás szinopszisa: Az infokommunikáció fejlődésének megállíthatatlan gyorsulása közepette ma még aktuálisabb a kérdés: hogyan és mit kell tennünk, hogy a fejlődés eredményeit élvezhessük. Az is nagyon fontos, hogy mire kell különösen vigyázni annak érdekében, hogy továbbra se kelljen tartanunk a munkánkat elvevő és/vagy a mesterséges intelligenciájukkal az embereket maguk alá gyűrő robotoktól, hogyan használhatjuk az önvezető autókat, milyen segítséget kaphatunk az egészségügyben, betekintést nyerhetünk Watson működésébe és további izgalmas kérdésekre kereshetjük közösen a választ.

Digitális generáció - Z nemzedék - Digitális Esélyegyenlőség Konferencia

Hogyan lettem az első piréz

2007. március 7-én piréznek nyilvánítottam magam. Tettem ezt abból az okból, hogy az előző napi sajtóhír szerint a magyar lakosság részéről nőtt a pirézekkel szembeni elutasítás. Ezzel a bejelentéssel én lettem az Első Piréz. Bár példámat később többen követték, mozgalmak és szövetségek indultak (ezek gyakran hamar ki is fulladtak), elsőségemet senki sem kérdőjelezte meg, így az ideig-óráig tartó fellángolások mellett nem csupán elsőségemet, hanem piréz állandóságomat is megtarthattam. >> tovább: Első piréz - piréznek lenni

Ferdinandy György: Emil.

Komputer és szöveg. Honlap tartalom optimalizálása laptop-kijelzőre


Ferdinandy György: Emil. Kapásból felismerek egy komputer-szöveget. A szövegíró egyszerre festő és kőműves. Honlap tartalom optimalizálás, laptop szerviz Budapest. Balla D. Károly piréz író, Ferdinandy György, email, komputer, notebook képernyő, szöveg tartalom optimalizálás, szövegíró, magyar irodalom, kreatív játék, laptop alkatrész szerviz, budapest autó marketing, honlapoptimalizálás, google első hely

 

Főblogom:

bdk clo2
balla d. károly / blog

Egy piréz Kárpátalján

Új SEO blog -projektek

Szolgáltatás: linképítő pr-cikk blog - Google indexelés felgyorsítása: pr cikk blog linképítéshez

Ivóvíz fertőtlenítő szer: klór-dioxod. Víz

klór-dioxid - fertőtlenítés

A természetes vizek nem szennyezésmentesek. A szennyeződés mértékét a termelési technológia és a víz szállítása határozza meg. A pseudomonad fertőző baktérium, mely megfelelő fertőtlenítés után elpusztul az ivóvízben. A jelenleg alkalmazott technológiák elsősorban klórt, klór-dioxidot alkalmaznak.

Szolgáltatás: Twinoxide: víz és ivóvíz fertőtlenítés klórdioxiddal

- tartálygyártás, polietilén hordók és konténerek fertőtlenítése ClO2-vel

Infrafűtés webáruház

fűtés - infra sötétsugárzó

A télikertekben is használható, nagy telesítményű infra sötétsugárzók fűtésre alkalmazása energia- és költséghatékony, mert az elektromos energiával fejlesztett hőmennyiség a hőeloszlás optimalizála során közel 100 százalékában a fűteni kívánt zónában hasznosul. Az infra hősugarak áthatolnak a levegőrétegen, nincsenek csövek, nincs a mennyezet alá felszálló meleg levegő, nincs hőveszteség, a sugárzási zónában tartózkodók hőérzete magasabb.

 

A PÁNIK

Látható ok nélküli szorongás, fóbiás viselkedés, váratlan és indokolatlan pánikroham, kognitív viselkedészavar, páni félelem. Pánikbeteg az, akinek gyakoriak a pánikrohamai. Az agorafóbia és más fóbiás tünetek gyógyszer nélküli kezelése otthon, házilag. online terápiával.

Amennyiben fóbiás szorongás tüneteit tapasztalja magán, nagy valószínűséggel a pánikbetegség nevű viselkedészavar kialakulása fenyegeti. Ez idővel a mindennapi normális élet lehetőségeit beszűkítő agorafóbia kialakulását vetíti előre. - Pánik betegség. Félelem és szorongás, fóbiás tünetek a pánikbetegség tipikus jellemzői.

pánik bdk dioxid

A szenzációs honlsp-seo eredményeket elérő weblap.org prémium linképítés árak 2021-ben is magasak, mivel az organikus Google helyezés optimalizálás keresőmarketing eszközökkel működik Ukrajna nyugati Kárpátalja megyéjében, ahol száz ezer magyar él, közülük csak ez az egy szakember foglalkozik a kognitív weblap optimalizálás és prémium pr-cikk linképítés kérdéseivel a Google keresőoptimalizálás keretében. Google honlap SEO - weblap optimalizálás - keresőmarketing pr-cikk linképítés | előre lépés a weboptimalizálásban: Teraszfűtés és télikert Budapest. Sötétsugárzó infrapanel kültéri teraszok fűtésére.