Balla D. Károly
- BDK internetes akciói / Pszeudo-objektív rezignációk virtuális szerverre
BDK ONLINE webmagazin

Szenzáció! Leszállt az ember a Marsra

Ezt találja az oldalon:

Egy ottmaradós Mars-projektum

A Mars arca

Ember a Marson - kicsit másképp

Egy Mars-utazás terve

Honlapok Google optimalizálása:

ALOLDALAK

BDK honlap seo szakértő

PR-cikk linképítés

Arvisura cáfolat jelentése

Google SEO keresőoptimalizálás

Honlapoptimalizálás

Infratermék vélemények

seo szakember prémium

seo ivóvíz fertőtlenítés - infra

Google barátod

Agorafóbia, pánik

Archipenko-terem

Keresőmarketing, SEO

Ukrajna az EU-ban

Nevemben a Dé betű

Elhunyt Balla D. Károly

Vári Fábián László Kossuth-díjas

Kárpátaljai magyar irodalom

BDK posztumusz

Ember a Marson

A Fidesz elvesztette a választásokat

Orbán Viktor megbukott

Fidesz-Jobbik koalíció

Infra transzfer ár

Arvisura Transzferár

2013-as SEO-verseny

SEO-verseny 2012

Homo Ludens - infrasugárzók, Seo

Ferdinandy laptop

keresőmarketing - optimalizálás

Linképítő infrafűtés

Első Piréz - pirézek

Virtuális szerver bérlés

Laptop kijelző, akku, töltő

Semjén Zsolt lemondott

Schmitt Pál lemondott

virtuális seo megelőzés

dell akkumulátor töltő

 

Utóbbi könyveim néhánya:
utolsó laptop töltő

kő és szerviz

tejmozi a teraszon

magyar billentyűzet

szembesülés budapest

PR cikk linképítés - tartalommarketing

A public relationc cikkek elhelyezése a legbiztonságosabb linkprofil építő webtechnika. A PR-cikk megjelentetés azonnal hat a megcélzott weboldalra. A cikkelhelyezés ára nagy keresőmarketing értékű weboldalakon 5.000 Ft-tól kezdődik, de a Google helyezés javulása garantáltan nem marad el. A marketing szöveg publikálása egyben linkelhelyezés is, és a kihelyezett hivatkozások hálózata tartalmi alapú fogalmi hálót képez, ennek gócpontjában áll a támogatott weboldal. A céloldal tartalmához fogalmilag kapcsolódó cikkek megjelentetése és abban szöveges hivatkozások megjelenése célravezető és biztonságos. Ezt a helyezésjavító optimalizációs móndszert seo pr cikk linképítés kulcsszóval keresik a Google-ban a kereső- és tartalommarketing lehetőségei iránt érdeklődő honlaptulajdonosok. Manapság a szemantikus visszacsatolás a leghatékonyabb SEO-tevékenység, eredményes az infrapanel - infrafűtés témájú oldalak előresorolásában is


 

 

 

 

 

Ma hajnalban először szállt le a Marsra földi űrhajó emberrel a fedélzetén. A világszenzáción túl az eseménynek óriási a tudományos jelentősége, hiszen először sikerült a Naprendszer egyik bolygóját meglátogatnunk. Ezzel az űrhajózás történetében - és talán az emberiség életében - is új fejezet kezdődött. Az űrhajó legénysége ép és egészséges, a vörös bolygó a Földre küldött első videófelvételen barátságosnak tűnik.

A fenti hír (egyelőre) - mint ahogy maga az oldal is - egy online akció része, amely nem titkoltan egy vágyott eseményt vetít előre abból a célból, hogy bekövetkezése esetén a Google-keresések erre az oldalra vezessenek.

Egy Mars-utazás terve

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal néhány éve hozta nyilvánosságra azt a tervét, mely szerint néhány évtizeden belül embert küldhetnek a Marsra. A NASA minimális létszámú, valószínűleg 3-7 fős legénységet küldene 30 hónapos körútra a vörös bolygóhoz egy 400 tonna súlyú űrhajóban.

Korábbi tervekben a Marsra szállás időpontját 2014-re prognosztizálták, ez a terv mára elérhetetlennek látszik. A kezdvezőnek látszó új időpont - a Mars, a Föld és Vénusz pályamozgását figyeléembe véve - 2031-ben következhet be.

A Mars-expedíció kozmikus járművét alacsony földkörüli pályán állítanák össze. A tervek szerint 2031 februárjában induló expedíció résztvevői hat-hét hónap alatt jutnának el a Marsig. A rendkívül eltérő becslések szerint a Mars-utazás költségei 20 és 450 milliárd dollár között lehetnek majd.

A terheket és a felszíni lakóegységet külön járművekkel juttatnák el a bolygóra, amelyek a legénység előtt, 2028 decemberében, illetve 2029 januárjában indulnának útnak.

A NASA tájékoztatása szerint az asztronauták út közben maguk termelnének zöldségeket és gyümölcsöket, esetleg primitív, de fehérjegazdag állati vegetációkat is tenyésztenének (kagylók, csigák vagy más alsóbbrendűek jöhetnek számításba.)

Az utazás hosszúságánál is nagyobb erőpróbát jelentene az, hogy miután megérkeztek, az expedíció résztvevőinek cirka 16 hónapot kellene a Mars felszínén töltenieük ahhoz, hogy a visszatéréshez újra kedvező pozícióba kerüljön a Mars a Földdel. Marsi hónapjaik során az expedíció tagjai nukleáris ergiával biztosítanának lakóhelyükön megfelelő életkörülményeket. A marsi bázis és maga az űrhajó is zárt rendszerben frissítené az élethez szükséges oxigént és vizet.

Az energia- és élelmiszer-ellátoson, a víz- és oxigénszükséglet kielégítésén túl a nehezen megoldható problémák közé tartozik a kozmikus sugárzás elleni hosszú távú védelem csakúgy, mint a legénység magárautaltságából, összezártságából, az utazás stressz-hatásaiból és más tényezőkből fakadó mentális terhelés elviselésére és kezelésére irányuló feékészítés.

Ember a Marson - kicsit másképp

A fenti kép története a következő. A NASA a Spirit szonda Marsra érésének negyedik évfordulóját egy rövid közleménnyel és egy képpel köszöntötte. A mozaikokból összeállított panorámakép a marsjáró jelenlegi állomáshelyánek környezetét mutatja. (Nagy méretben letölthető.)

A kép bal oldali (délnyugati) harmadában, közepes távolságban látható, sziklákkal tarkított domb kb. 30 m-es távolságban van a Spirit által elfoglalt plató (Home Plate) szélétől. Sokkal messzebb, a horizont bal oldalán az alig kivehető kiemelkedés a 8 km távolságban levő Grissom-hegy. Jobb felé, északi irányban a 800 m-re fekvő Husband-hegy uralja a képet. A hamis színezésű felvételt a Spirit panorámakamerájának több, különböző hullámhosszakon készített képéből állították össze.

Mint ilyen esetekben máskor is, a felvételt érdeklődők sokasága vette górcső alá és valaki egy ülő nőre emlékeztető alakzatot talált a kép bal alsó sarkában.

A „felfedezés” hírét – inkább viccesen, mint komolyan – felkapta a nemzetközi (bulvár)sajtó.

A gondolat, hogy élet lehet a Marson, évszázadok óta fel-felmerült az emberekben. Az űrszondákkal végzett helyszíni kutatások ellenére eddig erre semmilyen meggyőző tudományos bizonyítékot nem sikerült találni. Nem a mostani az első eset, hogy különleges formát véltek tulajdonítani egy-egy természetes marsi alakzatnak (gondoljuk például az 1976 óta „kísértő” hírhedt Mars-arcra, amelyről természetesen többször bebizonyosodott, hogy a felszínformák, a fény-árnyék viszonyok és a gyenge képminőség játéka volt). Hogy az emberek ismerős alakzatokat képzelnek a marsi képekre, annak ugyanaz a pszichológiai jelenség az oka, ami miatt például arcokat vélünk felismerni a felhőalakzatokban vagy a lélekbúvárok Rorschach-tesztjének tintapacáiban. (A jelenség orvosi neve pareidolia.) Ha mégis létezne az életnek valamilyen válfaja a Marson, szinte biztosra vehető, hogy nem ilyen formában... A képzelődő – bár nem tudhatja, hogy néznek ki a feltételezett marsi élőlények, már ha vannak egyáltalán – feltételezi, hogy nyilván ugyanúgy, mint a földiek! Ha a képen mutatkozó alak mégis „emberszerű” lenne, akkor is egy apró, néhány centiméter magas törpéről volna szó.

A száraz valóság ezzel szemben az, hogy egy kis kőzetdarabról lehet szó. (forrás

A Mars arca

Vörös bolygótestvérünk legismertebb objektuma kétség kívül az ún. Mars-arc. Az amerikai Viking 1 szonda 1976. július 25-én készítette és továbbította a Földre a felvételt, melyet pár napon belül, július 31-én a NASA közzé is tett azzal a megjegyzéssel, hogy a képen látható domborzati képződmény egy emberi fejre emlékeztet. Ezzel együtt az űrügynökség tudósai már akkor is tudták, hogy a különös formákat a Nap megvilágítási szöge, a felszín morfológiája és az árnyékok játéka idézte elő. Az arc azonban spekulációk lavináját indította el a mesterségesnek tűnő térbeli konstrukció eredetéről és rendeltetéséről, így sokak számára talán ez az első vizuális képzet, ami a bolygó említésekor megjelenik lelki szemeielőtt.

A találgatások és hipotézisek ellenére a tudományos értelmezés soha nem változott. Az arc megmaradt annak, ami valójában, egy erősen erodált felszíni jegynek, amit 1998-ban, majd 2001-ben is megerősítettek a NASA Mars Global Surveyor felvételei, elhalványítva a közhiedelem által képviselt nézetet.

Bár 1998-ban és 2001-ben a Mars Global Surveyor (MGS) felvételei már kétséget kizáróan bizonyították, hogy a képződmény csak egy érdekes, de természetes eredetű szikla, sokan nem tartották "meggyőzőnek" a felvételeket.

Az európai Mars Express (MEX) újabb felvételei a legelszántabb "arc-hívőket" is meggyőzhetik. Az űrszonda HRSC kamerája ugyanarról a területéről több, kissé eltérő irányból rögzít felvételeket. Ezekből ún. sztereóképek készülnek, amelyek alapján domborzatmodell készíthető. Az így nyert topográfiai adatok felbontása jobb az MGS MOLA nevű lézeres magasságmérőjével nyerhetőknél - ami fontos a szikla pontos alakjának rekonstruálásához.

A feladat így sem volt egyszerű. A MEX többször is elrepült a kérdéses vidék felett, de a megfelelő időpontokban mindig felhős vagy ködös volt az idő. 2004. július 22-én aztán minden szerencsésen alakult, és a szonda bolygó körüli 3253. keringése során kitűnő felvételek készültek az északi szélesség 40,75 és a keleti hosszúság 350,54 foka környékéről.

A Mars arca harminc évvel a Viking felvétele után

Közelkép az arcról. Ebből a perspektívából egyébként valóban emlékeztet kissé valamiféle torz emberi ábrázatra a földcsuszamlások és erózió alakította marsi domb

Nem kell tehát a marsraszállásig várnunk, már most bolygótestvérünk arcába nézhetünk.

 

Egy ottmaradós Mars-projektum - Mars One

A sajtót bejárta a tudósítás, miszerint egy holland magánvállalkozás 2022-ben négy embert indítana a Marsra, hogy kolóniát alapítsanak a vörös bolygón. Az asztronauták soha többet nem térnének vissza a Földre.

A vállalkozás nyilvánosságra hozott tervei szerint 2023 tavaszán landolnának az első emberek a Marson, akiket kétévente újabb négy ember követne. Így 2033-ra már összesen huszan élnének a bolygón, amikor a NASA jelenlegi tervei szerint az első amerikai űrhajósok odaérnének (ők azonban nem szállnának le, hanem csak visszahoznák a korábban robotok által gyűjtött mintákat). A Mars One nevű holland cég 2011 elején alakult, és több repüléssel és űrkutatással foglalkozó cég, például a SpaceX, a Paragon Space Development és a Surrey Satellite Technology támogatását is megnyerte az expedícióhoz. Olyan emberek támogatják őket, mint az 1999-es fizikai Nobel-díjas Gerardus 't Hooft, a holland űrtársaság elnöke, Gerard Blaauw, és Paul Römer, a Big Brother valóságshow kitalálója is. Römert szándékosan vonták be a programba, a cég ugyanis minden idők legnagyobb médiaeseményének tervezi az egész expedíciót. Az asztronauták kiválogatásától kezdve, a kiképzésükön át, egészen a marsi mindennapjaikig egész életük a kamerák kereszttüzében zajlana, a világ szeme láttára.

A Mars One bemutatkozó kisfilmje

A cég becslései szerint az első négy ember Marsra juttatása körülbelül 6 milliárd dollárba fog kerülni. Az asztronauták válogatását 2013-ban kezdik majd. Mindenkinek önszántából kell úgy döntenie, hogy örökre elhagyja a Földet. A felkészülés közben bármikor, sőt még az utolsó pillanatban is meggondolhatják magukat, a szervezők a biztonság kedvéért tartalék űrhajósokat is felkészítenek az utazásra. A kétévenként gyarapodó kolónia a tervek szerint fokozatosan válik önfenntartóvá. Eleinte csak oxigént és vizet fognak előállítani, de már az első négyes visz magával egy hordozható üvegházat, amiben növényeket termesztenek majd. Idővel pedig sor kerülhet majd egy második telep létrehozására is a vörös bolygón.

Az első űrhajósok közül ketten alapos orvosi képzésben fognak részesülni, hogy a körülményekhez képes megfelelő orvosi ellátást tudjanak biztosítani. Abban az esetben, hogy ha valaki elhalálozik, akkor a földihez hasonló temetési szertartásban fog részesülni, és elhamvasztják. Az életre szóló utazás több kérdést felvet.

A vállalkozás szerint az elkövetkezendő 20 évben csak egyirányú utazással lehet embert juttatni a Marsra, ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy később megoldható lesz a visszaút. Sőt úgy vélik, hogy ha a bolygó már benépesült, akkor ott helyben meg lehet építeni a Földre tartó rakétát. Szerintük amúgy nem jelent problémát, hogy most még nem megoldott a visszaút, mert annak idején az európaiak is úgy indultak Ausztráliába vagy Amerikába, hogy sosem térnek vissza, mert nem engedhették meg maguknak a visszautat.

Aktuális SEO:
búzafű tabletta - bio-termék

 

Főblogom:

bdk clo2
balla d. károly / blog

Egy piréz Kárpátalján

Új SEO blog -projektek

Szolgáltatás: linképítő pr-cikk blog - Google indexelés felgyorsítása: pr cikk blog linképítéshez

Ivóvíz fertőtlenítő szer: klór-dioxod. Víz

klór-dioxid - fertőtlenítés

A természetes vizek nem szennyezésmentesek. A szennyeződés mértékét a termelési technológia és a víz szállítása határozza meg. A pseudomonad fertőző baktérium, mely megfelelő fertőtlenítés után elpusztul az ivóvízben. A jelenleg alkalmazott technológiák elsősorban klórt, klór-dioxidot alkalmaznak.

Szolgáltatás: Twinoxide: víz és ivóvíz fertőtlenítés klórdioxiddal

- tartálygyártás, polietilén hordók és konténerek fertőtlenítése ClO2-vel

Infrafűtés webáruház

fűtés - infra sötétsugárzó

A télikertekben is használható, nagy telesítményű infra sötétsugárzók fűtésre alkalmazása energia- és költséghatékony, mert az elektromos energiával fejlesztett hőmennyiség a hőeloszlás optimalizála során közel 100 százalékában a fűteni kívánt zónában hasznosul. Az infra hősugarak áthatolnak a levegőrétegen, nincsenek csövek, nincs a mennyezet alá felszálló meleg levegő, nincs hőveszteség, a sugárzási zónában tartózkodók hőérzete magasabb.

 

A PÁNIK

Látható ok nélküli szorongás, fóbiás viselkedés, váratlan és indokolatlan pánikroham, kognitív viselkedészavar, páni félelem. Pánikbeteg az, akinek gyakoriak a pánikrohamai. Az agorafóbia és más fóbiás tünetek gyógyszer nélküli kezelése otthon, házilag. online terápiával.

Amennyiben fóbiás szorongás tüneteit tapasztalja magán, nagy valószínűséggel a pánikbetegség nevű viselkedészavar kialakulása fenyegeti. Ez idővel a mindennapi normális élet lehetőségeit beszűkítő agorafóbia kialakulását vetíti előre. - Pánik betegség. Félelem és szorongás, fóbiás tünetek a pánikbetegség tipikus jellemzői.

pánik bdk dioxid

A szenzációs honlsp-seo eredményeket elérő weblap.org prémium linképítés árak 2021-ben is magasak, mivel az organikus Google helyezés optimalizálás keresőmarketing eszközökkel működik Ukrajna nyugati Kárpátalja megyéjében, ahol száz ezer magyar él, közülük csak ez az egy szakember foglalkozik a kognitív weblap optimalizálás és prémium pr-cikk linképítés kérdéseivel a Google keresőoptimalizálás keretében. Google honlap SEO - weblap optimalizálás - keresőmarketing pr-cikk linképítés | előre lépés a weboptimalizálásban: Teraszfűtés és télikert Budapest. Sötétsugárzó infrapanel kültéri teraszok fűtésére.

Ember a Marson - Marsra szállás - Leszállt az ember a Marsra. Földi űrhajó először érte el a vörös bolygó felszínét. Sikeres Mars-utazás, az első Mars-expedíció. Marsra szállás. -
Mars, Marson, Marsra, Mars-utazás, Mars-expedíció, Marsraszállás, űrhajó, űrutazás, naprendszer, legénység, a Mars arca, Mars-arc, Mars-projekt, projektu, terv, tervezet